Groene Ster gastheer voor DHC uit Delft

Met nog drie competitieduels in 2016 op de agenda, waarvan twee wedstrijden op het eigen sportpark Pronsebroek, wordt komende zondag de competitie in de hoofdklasse B hervat. Op de 13e wedstrijddag ontvangt Groene Ster het Delftse DHC (Delfia Hollandia Combinatie), de nummer 9 van de ranglijst. Het is de eerste van drie onbeschreven bladen die Groene Ster in de eindfase van de eerste seizoenshelft staat te wachten met verder nog de ontmoetingen met het onbekende IFC (Hendrik Ido Ambacht) en Quick (Den Haag).

DHC komt dit seizoen over uit de hoofdklasse A en speelde van 1955 tot juni 1968 betaald voetbal onder de namen DHC (11 seizoenen) en DHC’66 en Xerxes/DHC’66 (2 seizoenen). De Delftenaren speelden de laatste zes seizoenen in de hoofdklasse A en eindigden vorig seizoen als periodewinnaar op een derde plek in de eindstand. Het beslissende tweeluik tegen Be Quick 1887 voor een plek in de derde divisie ging uiteindelijk nipt verloren. De ploeg van trainer Rob de Lange, met Jordy Brouwer (voormalig talent van Ajax en Liverpool) en oud-international Romano Denneboom als bekendste namen in de selectie, startte voortvarend aan de nieuwe competitie met 10 punten uit de eerste vier wedstrijden. In de acht competitieduels daarna werd er echter niet meer gewonnen en leverde alleen vier remises even zoveel punten op. DHC zal derhalve het winnende spoor in Heerlerheide weer hopen te vinden, aangezien de laatste competitiezege voor de Delftenaren dateert van zondag 4 september (1-2 winst bij RKAVV).

Groene Ster zal in de drie resterende competitieduels een eindspurt moeten inzetten om niet als hekkensluiter de winterstop in te gaan. DHC voert het rechterrijtje aan met 14 punten, Groene Ster sluit de ranglijst met 7 punten. Acht ploegen staan derhalve binnen een marge van 7 punten van elkaar, waardoor er na een goede serie en een aantal wedstrijddagen later de vlag er totaal weer anders bij kan hangen. Na de winst op Chevremont en het onnodige verlies bij Halsteren zullen de groen-witten de trefzekerheid die getoond werd in het bekerduel tegen Heksenberg moeten meenemen om ook komende zondag voor een goed resultaat te strijden in deze belangrijke eindfase van de eerste seizoenshelft.

Langs deze weg nodigen wij u dan ook uit om Groene Ster als 12e man langs de lijn te ondersteunen. Aftrap op sportpark Pronsebroek is zondag om 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseBZondag 27 november 2016

Groene Ster – DHC

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: R. Wassink uit Hoofddorp

aanvang: 14.30 uur


PUPIL VAN DE WEEKpupil1617-06

Zondag 27 november 2016 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – DHC 1 Brandon Menzo pupil van de week. Brandon is 10 jaar en zit op basisschool Mijnspoor in Heerlen. Brandon is linkerverdediger van Groene Ster JO11-4. Zijn favoriete club is Roda JC en zijn favoriete speler is Tom van Hyfte. Brandon voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen DHC.

 

 

 

 


SPONSOREN VAN DE WEEK

 cda-logo

Flexpoint-nwEasyMatch-nw

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *