Groene Ster klimt omhoog na collectieve zege op DHC

Groene Ster heeft zichzelf een goede dienst bewezen door het competitieduel met DHC in een 1-0 winst om te zetten. De fraaie treffer van Ricardo Geurts in de eerste helft bleek uiteindelijk voldoende voor de volle buit, waardoor Groene Ster voor het eerst dit seizoen niet meer op een rechtstreekse degradatieplaats staat. Met zeven punten uit de laatste vier wedstrijden lijkt de weg naar boven te zijn ingeslagen. Met 10 punten uit 13 wedstrijden laat Groene Ster de directe concurrenten RKAVV (9 punten) en DOSKO (8 punten) onder zich.

Groene Ster kende een sterke start op sportpark Pronsebroek. De sterdragers zorgden vanaf de aftrap voor gevaar. Al in de tweede minuut kreeg Kevin Vijgen een vrije schietkans welke resulteerde in een hoekschop voor Groene Ster. Het aanvallende overwicht kreeg na een dik kwartier de terechte beloning. De geconcentreerd en sterk spelende Dylan Zwartjes bediende in de snelle omschakeling van verdediging op aanval de sterk spelende Ricardo Geurts op maat. Met een fraaie treffer opende de flankaanvaller de score en kroonde zich, zoals later zou blijken, tot matchwinnaar en man van de wedstrijd. Na deze treffer nam het vanuit een goede opbouw spelende DHC het initiatief over, hetgeen betekende dat Groene Ster in de verdediging moest. Het overwicht van de ploeg uit Delft leverde ook een aantal gevaarlijke momenten op voor het doel van de onder de lat teruggekeerde doelman Willem-Jan Thijssen. De gelijkmaker bleef echter uit. Een vrije trap van de 20-jarige DHC-aanvaller Melvin Vissers werd door Willem-Jan Thijssen knap uit de bovenhoek geranseld. Uit de toegekende hoekschop bracht Steff de Wit redding door de bal voor de doellijn weg te halen. Op slag van rust was DHC, met naast oud-international Romano Denneboom ook Jordy Brouwer (voormalig Ajax-talent) in de basis, dicht bij de gelijkmaker. Na een sterk uitgespeelde aanval schoot aanvoerder Tidde Tromp op de lat. Op slag van rust viel er nog een afstandsschot van Kevin Vijgen te noteren.

Na de pauze, met een hardwerkende Dwayne van Westering op de plek van Roel Schirra, nam Groene Ster vanaf de aftrap het initiatief. Dit resulteerde in vele goed uitgespeelde gevaarlijke aanvallen echter de bevrijdende tweede treffer bleef uit. De gehele voorhoede kwam in een riante scoringspositie maar wist niet te scoren, waarbij DHC-doelman Mark Smith een aantal malen prima optrad bij inzetten van Ricardo Geurts en Dylan Zwartjes. DHC was vervolgens wel veel in balbezit maar wist in de tweede helft geen enkele uitgespeelde kans te creëren. De sterke kracht van Groene Ster was het collectief en de gedisciplineerde speelwijze van de ploeg van Ed Hendriks/Remo Gielkens/Diego Jongen. Een compliment aan Groene Ster dat knap overeind bleef tegen een aanvallend tekort bij DHC, dat na een sterke competitiestart nu nog maar een punt boven de gevarenzone vertoeft. Het eindsignaal van het prima acterende arbitrale trio, scheidsrechter Rob Wassink uit Hoofddorp en zijn assistenten Willems en De Reuver, zorgde dan ook voor grote vreugde en opluchting op sportpark Pronsebroek.

Groene Ster kan weer omhoog kijken en is hekkensluiter af. Aanstaande zondag zal moeten worden doorgepakt als de groen-witten in het laatste uitduel van 2016 op bezoek gaan bij middenmoter IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Daarna staan twee thuiswedstrijden op het programma, tegen Quick uit Den Haag (zondag 11 december) en Lindenheuvel-Heidebloem (districtsbeker, zondag 18 december), voordat de korte winterpauze van start gaat.

Groene Ster – DHC 1-0 (1-0). 19. Ricardo Geurts 1-0. Scheidsrechter: R. Wassink (Hoofddorp). Geel: Kevin Werker (Groene Ster), Melvin Vissers (DHC).

Haaglandenvoetbal: DHC moet meerdere erkennen in hekkensluiter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *