Slotminuut wordt Groene Ster fataal in Hendrik-Ido-Ambacht

Groene Ster heeft de sterke reeks van de laatste weken tegen IFC geen vervolg kunnen geven. In het koude Hendrik-Ido-Ambacht werd onnodig in de slotminuut met 2-1 verloren. Groene Ster speelde in de provincie Zuid-Holland een prima wedstrijd, maar verzuimde zich met name in het eerste gedeelte van de tweede helft te belonen.

De thuisclub kende op sportpark Schildman een furieuze start. De ploeg van trainer Jack van den Berg, die tevens hoofdtrainer is van derdedivisionist ASWH, zette vanaf de aftrap met snel aanvalsspel het doel van Groene Ster onder druk. Al na acht minuten kwam IFC door een fraai doelpunt op voorsprong na een goed uitgespeelde aanval. De mee opgekomen rechstback Ozan Cimen bediende middenvelder Akin Arslan op maat die met een fraai schot doelman Willem-Jan Thijssen wist te verschalken: 1-0. Groene Ster toonde echter veerkracht en nam gaandeweg de eerste helft steeds meer het initiatief. Nadat eerst nog middenvelder Steff de Wit op aangeven van Roy Janssen zijn inzet tot hoekschop verwerkt zag worden, was het een minuut later wel raak. Op aangeven van Maikel van Kesteren scoorde Roy Janssen met een fantastische volley de gelijkmaker (1-1). Ook hierna bleef Groene Ster goed overeind en werd de jacht op de voorsprong geopend. Roel Schirra werd onderuit gehaald binnen het strafschopgebied, echter scheidsrechter De Vries oordeelde anders en liet doorspelen.

Na de pauze waren de meeste kansen voor de sterdragers. Tot twee maal toe had Roel Schirra de uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Zijn eerste inzet ging naast en zijn tweede schot werd knap gepareerd door de boomlange IFC-doelman Bas van Zee. Daarna was Groene Ster nog enkele keren gevaarlijk via Dave Velraeds, Kevin Vijgen en Ricardo Geurts. De terechte beloning bleef echter uit, ook nadat een vlammend schot van Dylan Zwartjes net over ging. IFC kwam ook enkele malen gevaarlijk uit de omschakeling voor het Groene Ster-doel, zonder echter doeltreffend te worden. Het duel leek dan ook op een 1-1 gelijkspel af te stevenen tot de laatste minuut. Nadat eerder dit seizoen al twee keer een zeker lijkende remise werd verspeeld tegen Gestel (88e minuut) en RKAVV (86e minuut) werd ook bij IFC de slotminuut voor Groene Ster fataal. Een onschuldig lijkende inworp van de linkerzijkant werd niet resoluut genoeg weg gewerkt, waarna IFC-invaller Marvin Richard de bal afschermde om vervolgens de thuisclub naar de fortuinlijke volle winst te schieten. Een fikse kater voor Groene Ster dat op vreemde bodem dit seizoen nog puntloos blijft en dat terwijl in een aantal nipt verloren uitduels (RKAVV, Gemert, Halsteren, IFC) een gunstiger resultaat tot de mogelijkheden had kunnen behoren. De realiteit is echter anders.

Komende zondag wordt de eerste competitiehelft afgesloten op het eigen sportpark Pronsebroek. Tegenstander is Quick uit Den Haag, de nummer drie van de ranglijst. Aan de sterke ongeslagen reeks in de laatste vier thuiswedstrijden -een gelijkspel en drie overwinningen- zal Groene Ster zich moeten vastklampen om het belangrijke duel met de Hagenezen met vertrouwen tegemoet te zien.

IFC – Groene Ster 2-1 (1-1). 9. Akin Arslan 1-0, 22. Roy Janssen 1-1, 90. Marwin Richard 2-1. Scheidsrechter: D.H. de Vries (Amstelveen). Geel: Ronnie Nouwen, Ozan Cimen (beiden IFC).

Bekijk foto’s IFC – Groene Ster (bron: Jacques Grossouw)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *