Update rubbergranulaat kunstgras en brief gemeente Heerlen 1-12-2016

Naar aanleiding van de vele berichtgevingen afgelopen week in diverse andere media, is wederom discussie ontstaan over de mogelijke gezondheidsrisico’s bij het gebruik van kunstgrasvelden met rubbergranulaat.

Dit is voor ons als bestuur en jeugdcoördinatoren van RKSV Groene Ster opnieuw reden om jullie te informeren over de actuele stand van zaken.

Bijgevoegd hebben wij de meest actuele brief van de gemeente Heerlen (eigenaar van onze kunstgrasvelden), zij hebben ons vandaag aangegeven onderstaande berichtgeving volledig te volgen en te onderschrijven.

Bekijk brief Gemeente Heerlen d.d. 01-12-2016

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hebben aangegeven dat op basis van de huidige gegevens er geen reden is te stoppen met sporten op de kunstgrasvelden.

Standpunt RKSV Groene Ster

RKSV Groene Ster volgt de aanbevelingen op die het Ministerie van VWS, de RIVM, de KNVB en de Gemeente Heerlen hebben gedaan. Dit houdt in dat wij voor trainingen en wedstrijden gewoon gebruik blijven maken van onze kunstgrasvelden.

Aansluitend op het advies van onder andere de RIVM, willen wij als bestuur van RKSV Groene Ster, ook los van de kunstgrasdiscussie, nogmaals het belang van douchen na een sportwedstrijd of training benadrukken. Groene Ster beschikt over faciliteiten die het douchen na een sportieve inspanning mogelijk maken. Mocht u uw zoon of dochter om wat voor reden dan ook liever niet op de voetbalclub laten douchen, neem dan in ieder geval het initiatief om dit meteen bij thuiskomst te laten doen.  

Namens bestuur en jeugdcoördinatoren RKSV Groene Ster.

Jos JJ Op ’t Eijnde
Voorzitter RKSV Groene Ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *