Onfortuinlijke nederlaag Groene Ster

Groene Ster leed afgelopen zondag een onfortuinlijke 0-2 nederlaag tegen hoogvlieger VC Vlissingen. Op het eigen sportpark Pronsebroek lieten de sterdragers in de tweede helft een aantal kansen onbenut om de opgelopen achterstand van de eerste helft te repareren. Bovendien stonden na rust paal en lat een treffer voor de groen-witten in de weg. Groene Ster bleef met een kater achter, Vlissingen stapte de bus in met het feit dat na ruim 27 jaar eindelijk weer eens een overwinning op Limburgse bodem werd behaald. Dat was voor het laatst gebeurd op 5 november 1989 toen er met 0-1 werd gewonnen bij VV Sittard.

Groene Ster had nog wat goed te maken tegen de Zeeuwse ploeg nadat het eerdere duel in een fikse 4-0 nederlaag eindigde. Ten opzichte van vorig seizoen gaat het Vlissingen beduidend beter voor de wind in de hoofdklasse B. In de vorige competitiejaargang was Groene Ster in beide ontmoetingen de sterkste, dit seizoen blijken de rollen helaas omgedraaid. Ook in Heerlerheide liet de ploeg van Ruud Pennings zien leuk te kunnen voetballen met een aantal zaalvoetballers in de gelederen die elkaar makkelijk vinden. De beginfase was dan ook voor de bezoekers die de eerste kansen lieten opschrijven. De behendige Khalid El Hattach speelde zichzelf vrij maar diens schot werd sterk geblokt door Kevin Werker. Even later was het puntspeler Yves Nyemb die een voorzet vanaf de rechterflank hoog over mikte. Roel Schirra probeerde namens Groene Ster een aantal malen het Zeeuwse doel onder vuur te nemen, echter zonder resultaat. Vervolgens leek Steff de Wit met een fraaie rake volley het duel open te breken, maar de assistent-scheidsrechter liet deze treffer annuleren met een vlagsignaal voor buitenspel. Na een half uur viel het doelpunt aan de andere kant toen verdediger Roycel James met een kopbal het meest attent was bij een vrije trap: 0-1. In het restant van de eerste helft wisten beide keepers zich te onderscheiden. Eerst voorkwam Willem-Jan Thijssen verder onheil door een vlammend schot van Houssein Bouzambou over de lat te tikken. Vlak voor het rustsignaal van arbiter Wassink belette gastengoalie Joan van Belzen dat Groene Ster de 1-1 kon noteren door een kopbal van Ricardo Geurts uit het doel te ranselen.

Na de pauze nam Groene Ster vanaf de aftrap meer aanvallend initiatief. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke aanvallen. Roel Schirra was tot tweemaal dicht bij een treffer. Zijn eerste schot ging net naast en daarna raakte zijn inzet de paal, na goed voorbereidend werk van Ricardo Geurts en Dave Velraeds. Ook de tegenaanvallen van Vlissingen bleven gevaarlijk, maar de Groene Ster defensie bleef overeind. Tien minuten voor tijd leek een afstandsschot van Dylan Zwartjes de verdiende gelijkmaker op te leveren. Echter de uitstekende Vlissingen-doelman Joan van Belzen ranselde de bal via de lat uit zijn doel. Ook het laatste wapenfeit van Groene Ster leverde geen treffer op nadat Steff de Wit op aangeven van Dave Velraeds naast schoot. Ruim in blessuretijd maakte Vlissingen slim gebruik van de vrije ruimte achterin bij Groene Ster en scoorde via invaller Regilio Pinas de 0-2. Even later klonk het eindsignaal van de goed leidende arbiter Rob Wassink uit Hoofddorp.

Groene Ster kreeg tegen hoogvlieger Vlissingen niet wat het verdiende: een gelijkspel. De groen-witten wisten voor het eerst na 13 november 2016 (1-0 verlies bij Halsteren) geen treffer te produceren. Omdat alle concurrenten onderin punten pakten, zakt Groene Ster naar de laatste plek. Voordat de carnaval losbarst zullen de komende twee cruciale duels tegen DESO en RKAVV moeten worden aangegrepen om de aansluiting niet te verliezen. Komende zondag wacht op het natuurgras in Oss de confrontatie met DESO, de ploeg die Groene Ster ook in de achtste finale van de districtsbeker zal ontmoeten.

Groene Ster – Vlissingen 0-2 (0-1). 27. Roycel James 0-1, 90. Regilio Pinas 0-2. Scheidsrechter: R. Wassink (Hoofddorp). Geel: Roy Janssen (Groene Ster), Etienne Mallie (Vlissingen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *