Groene Ster verslaat DESO en bereikt kwartfinale districtsbeker

Groene Ster bereikte afgelopen donderdagavond de kwartfinale in de districtsbeker Zuid II door op eigen veld medehoofdklasser DESO/Van der Horst te verslaan: 2-1. Beide ploegen hielden zich lange tijd aardig in balans. Na de openingstreffer van Roel Schirra wist de ploeg uit Oss vlak na rust de stand in evenwicht te brengen, maar uiteindelijk was het aanvoerder Maikel van Kesteren die in de heetgebakerde slotfase de winnende treffer voor zijn rekening nam. In de volgende bekerronde (rond de Pasen) wacht voor Groene Ster wederom een thuisduel tegen de winnaar van het bekerduel Sportclub Irene – ZSV (16 maart).

In het achtste finaleduel zorgde Groene Ster voor het eerste wapenfeit nadat een kopbal van Steff de Wit naast de paal verdween. Daarna rook ook DESO aan de eerste mogelijkheden. Echter de inzetten van Johnny Dobson en Theo Dams werden onschadelijk gemaakt door een sterk optreden van doelman Willem-Jan Thijssen. Net op het moment dat DESO door leek te gaan drukken, was het Groene Ster dat het net wist laten te bollen na een mooie aanval. Dave Velraeds werd aan de linkerkant vrijgespeeld door Steff de Wit, waarna Roel Schirra de trekker overhaalde en via doelman Bart van de Beek wist te scoren: 1-0. Daarna kwam het duel wat meer in evenwicht zonder dat er echte kansen te noteren vielen. Een vermeend vlagsignaal voorkwam vlak voor rust dat Ricardo Geurts op randje buitenspel alleen op het Osse doel af kon gaan.

Uit de eerste mogelijkheid in de tweede helft wist DESO de stand in evenwicht te brengen nadat de defensie bij Groene Ster er niet goed uit zag en Idi Duraku geheel vrijstaand de bal achter Willem-Jan Thijssen kon schuiven: 1-1. Groene Ster vermande zich daarna weer snel, zocht de aanval en zag Dave Velraeds rakelings naast de rechterpaal schieten. Een doelpoging die achteraf de opmaat bleek voor een tumultueuze slotfase waarin beide ploegen op zoek gingen naar de winnende treffer. Die kwam er uiteindelijk voor Groene Ster nadat Maikel van Kesteren een kwartier voor het einde een steekpass van Steff de Wit koelbloedig wist af te ronden: 2-1. DESO probeerde met veel hoge ballen gevaar te stichten, maar Groene Ster gaf geen krimp. Als sluitstuk werd de Osse ploeg vervolgens in de slotfase gekortwiekt tot tien man na een hoop tumult. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, zag arbiter Thijs Voncken zich genoodzaakt een aantal gele kaarten uit te delen aan de bezoekers waarbij DESO-stopper Theo Dams met rood van het veld werd gezonden.

Groene Ster voegt zich bij de laatste acht van het districtsbekertoernooi en zal nu in de kwartfinale op sportpark Pronsebroek een nieuwe deelname aan de landelijke bekerstrijd mogen afdwingen.

Groene Ster – DESO/Van der Horst 2-1 (1-0). 23. Roel Schirra 1-0, 48. Idi Duraku 1-1, 77. Maikel van Kesteren 2-1. Scheidsrechter: T. Voncken (Hulsberg). Rood: Theo Dams (DESO/Van der Horst). Geel: Maikel van Kesteren (Groene Ster), Idi Duraku, Bjorn Arts, Martijn van de Rijdt (allen DESO/Van der Horst).


KWARTFINALES

1 Deurne 2 – Chevremont
2 Gemert – SV Meerssen
3 Blauw Geel’38/JUMBO – De Ster
4 Groene Ster – ZSV

HALVE FINALES

A Winnaar 4 – Winnaar 2
B Winnaar 1 – Winnaar 3

FINALE (ZONDAG 21 MEI 2017)

 – Winnaar A – Winnaar B


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *