Groene Ster overtuigend langs Chevremont in derby

Na de ruime 2-5 overwinning bij Nuenen vorige week, toonde Groene Ster zich ook in de degradatieclash tegen Chevremont het sterkste. De Kerkraadse ploeg werd op eigen veld overtuigend en dik verdiend met 0-2 verslagen door twee doelpunten van Roel Schirra. Door deze zege kan Groene Ster weer omhoog kijken en bedraagt de afstand tot de eerste veilige plek voor rechtstreeks klassebehoud nog slechts twee punten.

Op het zonnige sportpark Kaffeberg was Groene Ster vanaf de aftrap het meest gevaarlijk. In de openingsfase waren er goede mogelijkheden om de score te openen voor Roel Schirra en Steff de Wit. Na bijna een half uur spelen kwam Groene Ster op voorsprong. Een hard schot van Dylan Zwartjes werd geblokt, waarna Maikel Kesteren de afvallende bal oppikte en Roel Schirra in stelling wist te brengen die vervolgens fraai wist af te ronden met een diagonaal schot (0-1). Even later had middenvelder Steff de Wit weinig geluk met zijn doelpoging net naast de paal. Vijf minuten voor de pauze kreeg Chevremont de enige kans in de eerste helft. De mee opgekomen linksback Daniël Meijer bediende spits Rodney Klinkenberg op maat. Diens kopbal belandde echter naast het doel van Willem-Jan Thijssen.

Ook na de pauze bleef Groene Ster domineren, alhoewel Chevremont beter uit de startblokken kwam dan voor de pauze. Toch was het Groene Ster dat aanvallend de meeste kansen bleef creëren. Op aangeven van Roy Janssen schoot Dave Velraeds naast. Tien minuten later zag Kevin Werker zijn schitterende kopbal, uit een voorzet van Dave Velraeds, buiten bereik van Chevremont-doelman Mark Voss via de onderkant van de lat weer het veld inspringen. Nadat eerst nog Roy Janssen met een vlammend schot het aluminium teisterde, kon uit de volgende Groene Ster-aanval de bevrijdende tweede treffer genoteerd worden. Steff de Wit bediende Roel Schirra die door de Chevremont-verdediging slalomde en 0-2 scoorde. Het slotakkoord leek ook nog de 0-3 op te leveren. Echter Kevin Werker kreeg niet zijn verdiende beloning in de vorm van een doelpunt nadat zijn steenharde vrije trap op de lat uiteenspatte. Als afsluiter werd een goed geplaatste inzet van Steff de Wit door de Chevremont-defensie van de lijn gehaald.

Groene Ster mag terugblikken op een succesvolle week. Twee competitiewedstrijden op rij in winst omgezet en ten koste van medehoofdklasser DESO een ronde verder in de districtsbeker. De ploeg van Ed Hendriks/Remo Gielkens/Diego Jongen heeft duidelijk goede zaken gedaan en het klassebehoud nu geheel in eigen hand met nog negen finales voor de eindstreep. De komende twee thuisduels tegen Gemert en EHC/Heuts zijn aardige graadmeters om de opwaartse lijn richting de middenmoot van de hoofdklasse B door te trekken.

Chevremont – Groene Ster 0-2 (0-1). 28. Roel Schirra 0-1, 79. Roel Schirra 0-2. Scheidsrechter: J. Akkerman (Den Dolder). Geel: Thijmen van Iersel (Chevremont), Roy Janssen, Dylan Zwartjes (beiden Groene Ster).

Bekijk foto’s Chevremont – Groene Ster (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *