Groene Ster kan zich op competitie richten na bekeruitschakeling

Groene Ster kan zich op de competitie in de hoofdklasse B focussen na de bekeruitschakeling tegen eersteklasser ZSV van afgelopen donderdagavond: 1-2. In de laatste vijf minuten van het duel ging het mis voor de sterdragers en werden twee standaardsituaties Groene Ster fataal. De groen-witten kwamen op een verdiende 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Mick Hellemons en verzuimden vervolgens de score op te vijzelen door het onbenut laten van een aantal kansen. Daarmee trad de bekende voetbalwet in werking en wisten de Zeilbergers het duel in de slotfase toch nog om te buigen.

De eerste helft en het begin van de tweede helft waren voor Groene Ster de periodes waarin een veilige marge had kunnen worden behaald in de score. Te lang bleef de magere 1-0 voorsprong op het scorebord prijken, waardoor de bezoekers in leven werden gehouden. Na het eerste fluitsignaal van arbiter Hensgens ging Groene Ster met de hogere balcirculatie op zoek naar de openingstreffer. Een vlammend schot van Dylan Zwartjes ging via de handen van ZSV-goalie Vaneker en de lat over het doel en een achterwaartse kopbal van Mick Hellemons werd uit de doelmond van ZSV weg gewerkt. In de 38e minuut wist Groene Ster de voorsprong te pakken nadat Roy Janssen na een combinatie met Dave Velraeds onderuit werd gehaald en Mick Hellemons de toegekende strafschop feilloos binnenschoot: 1-0. Daarna kreeg ook ZSV een strafschop, echter doelman Willem-Jan Thijssen pareerde knap de inzet van Davy Althuizen. Kort voor de pauze kreeg Groene Ster een uitgelezen mogelijkheid om de 2-0 te scoren. Na een actie van Roel Schirra viel de bal voor de voeten voor Ricardo Geurts die uit een riante scoringspositie de lat teisterde.

Ook in het begin van de tweede helft een enorme kans voor de groen-witten om de score te verdubbelen. Na een goede combinatie mocht Dave Velraeds aan de zijkant op doelman Vaneker af, echter laatstgenoemde kwam als winnaar uit de bus. Door het uitblijven van een tweede thuistreffer kregen de bezoekers gaandeweg de tweede helft meer geloof in een ander resultaat. Veel onnodige overtredingen aan de kant van Groene Ster en een aantal hoekschoppen van ZSV zorgde ervoor dat de Zeilbergers uit standaardsituaties gevaar wisten te stichten. En omdat langzaam bij Groene Ster de druk naar voren verminderde, rook ZSV haar kansen. Vier minuten voor het eindsignaal kopte ZSV-verdediger Marco Manders raak uit een hoekschop. In blessuretijd was het diezelfde Manders die in een mêlee van spelers de bal wist binnen te werken na een gevaarlijke vrije trap op de rand van het strafschopgebied: 1-2.

Groene Ster – ZSV 1-2 (1-0). 38. Mick Hellemons (strafschop) 1-0, 86. Marco Manders 1-1, 91. Marco Manders 1-2. Scheidsrechter: R.H. Hensgens (Landgraaf).

Bekijk foto’s Groene Ster – ZSV (met dank aan Tom de Cock)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *