Kapitale zege Groene Ster bij concurrent DESO

Groene Ster heeft in de inhaalwedstrijd tegen DESO/Van der Horst in het Brabantse Oss met een kapitale 0-2 zege goede zaken gedaan in de strijd voor behoud van het hoofdklasser-schap. Groene Ster rechtte daarmee de rug na de uitglijders tegen DOSKO en ZSV (beker) en heeft het klassenbehoud weer in eigen hand. Met nog vier wedstrijden op het programma staat Groene Ster nu op de 13e plaats met slechts een punt achterstand op RKAVV uit Leidschendam dat op een veilige 12plek staat.

Met flinke tegenwind speelde Groene Ster een uiterst moeilijke eerste helft tegen DESO. De thuisclub zocht het meeste de aanval, een overwicht dat weliswaar een tiental hoekschoppen opleverde maar geen doelpunten. De beste kans voor DESO was er voor Sagall Hertog die zijn inzet uiteen zag spatten op de vuisten van Groene Ster-doelman Willen-Jan Thijssen. Ook Groene Ster verscheen met spaarzame kansen enkele malen gevaarlijk voor het DESO-doel. Een inzet van Roel Schirra werd voor de doellijn weggehaald door de DESO-verdediging.

Na de pauze was er het windvoordeel voor Groene Ster. De enige grote kans voor DESO werd door Willem-Jan Thijssen onschadelijk gemaakt. De ploeg van trainer Marck Cieraad probeerde geforceerd de aanval te zoeken, waardoor Groene Ster voorin steeds meer ruimte kreeg. Dit resulteerde in schotkansen voor Ricardo Geurts en Roel Schirra, echter vooralsnog zonder succes. Groene Ster bleef geduldig loeren op kansen en kreeg in de 83e minuut loon naar werken. Ricardo Geurts bediende de vrijstaande Steff de Wit op maat die met een rake kopbal DESO-doelman Bart van de Beek kansloos liet: 0-1. Hierna probeerde DESO met een alles-of-niets offensief de gelijkmaker te forceren. Echter de Groene Ster-defensie gaf deze keer geen krimp en bleef fier overeind. In de blessuretijd zocht DESO bij een hoekschop met man en macht en inclusief de doelman de aanval op. Een tevergeefse actie daar de door de Groene Ster-defensie weggewerkte bal knap werd opgepikt door Dylan Zwartjes die in zijn 100e officiële wedstrijd na een lange rush de bal in het lege DESO-doel kon schuiven en daarmee de bevrijdende 0-2 liet aantekenen.

Aanstaande zondag treedt Groene Ster in de volgende finale aan op eigen veld tegen de nummer zes Halsteren, dat nog volop in de strijd is voor de derde periodetitel. Opnieuw een enerverend treffen op sportpark Pronsebroek waarin beide ploegen zullen strijden voor de volle winst.

DESO/Van der Horst – Groene Ster 0-2 (0-0). 83. Steff de Wit 0-1, 90. Dylan Zwartjes 0-2. Scheidsrechter: W. Horst (Groningen). Geel: Martijn van de Rijdt, Johnny Dobson (beiden DESO/Van der Horst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *