Groene Ster geeft twee keer voorsprong uit handen

Een 0-1 voorsprong met rust, een 1-2 voorsprong na een uur voetbal en toch met lege handen na het laatste fluitsignaal. Het overkwam Groene Ster op bezoek bij DHC in het verre Delft. De groen-witten leden duur puntenverlies in de enerverende degradatiestrijd in een wedstrijd die zoals zo vaker dit seizoen onnodig uit handen glipte. Komende zondag is winst een must als IFC op bezoek komt in Heerlerheide in het laatste thuisduel van deze competitiejaargang.

Groene Ster speelde op het zonnige sportpark Brasserskade een prima eerste helft, had het meeste balbezit en creëerde de meeste kansen. De ploeg deed zich zelf tekort door slechts eenmaal te scoren. Na bijna een half uur forceerde Roel Schirra de opening met een rake treffer na voorbereidend werk van Steff de Wit en Dave Velraeds. Vervolgens verzuimden Steff de Wit, Ricardo Geurts en Roel Schirra in deze fase de score verder uit te bouwen. De tweede helft was amper drie minuten oud toen DHC de gelijkmaker scoorde. DHC-aanvaller Roy Speelman profiteerde van de desorganisatie bij Groene Ster en verscheen na een steekbal vrij voor doelman Willem-Jan Thijssen (1-1). Groene Ster vermande zich en kwam na een uur spelen opnieuw op voorsprong. Een voorzet van Ricardo Geurts werd door Roel Schirra mooi ingekopt: 1-2. Hierna verzuimde Groene Ster gedisciplineerd te blijven spelen. Dit resulteerde in de Delftse gelijkmaker. Een afstandsschot van Tidde Tromp werd in eerste instantie gestopt door Willem-Jan Thijssen, echter in de rebound was DHC-topscorer Jordy Brouwer het meest attent: 2-2. Tien minuten voor het eindsignaal sloeg het noodlot toe. DHC schakelde snel om in de aanval na balverlies van Groene Ster in de voorhoede, waarna invaller Mostava Frederik de ver uit zijn doel gekomen Willem-Jan Thijssen omspeelde en de 3-2 liet aantekenen.

Na deze nederlaag staat Groene Ster op de 13e plaats, net onder de streep. Er is echter nog van alles mogelijk in de laatste twee speelronden, waar de spanning in de onderste regionen ongekend groot is in de hoofdklasse B. Het verschil tussen nummer tien (Gestel) en nummer 15 (EHC) bedraagt slechts vijf punten. Groene Ster zal zich moeten herpakken als komende zondag 7 mei op eigen veld IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek komt. Aftrap in sportpark Pronsebroek is om 14.30 uur.

DHC – Groene Ster 3-2 (0-1). 26. Roel Schirra 0-1, 48. Roy Speelman 1-1, 61. Roel Schirra 1-2, 71. Jordy Brouwer 2-2, 80. Mostava Frederik 3-2. Scheidsrechter: B. Erkens (Gouda).

Haaglandenvoetbal.nl: Goede tweede helft van DHC voldoende voor winst op Groene Ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *