Groene Ster vervolgt hoofdklasse-missie in Delft

Komende zondag reist Groene Ster af naar Delft om de degens te kruisen met DHC, de nummer 8 van de hoofdklasse B. DHC werkt haar thuiswedstrijden af in het nostalgische stadion Brasserskade, met een grote stalen tribune, een betonnen ring met staanplaatsen rondom het veld en een capaciteit van 18.000 toeschouwers. DHC (Delfia Hollandia Combinatie) speelde op deze locatie acht jaar betaald voetbal en zag hier Willem van Hanegem en Eddy Treijtel zelfs hun kunsten vertonen.

Groene Ster zal in Delft de missie tot lijfsbehoud in de hoofdklasse B verder gestalte willen geven. Na de twee 2-0 zeges tegen DESO en Halsteren hebben de groen-witten het winnende spoor weer gevonden, waardoor voor het eerst een veilige plek in de stand wordt ingenomen. De kloof naar de promotie/degradatie-plekken is met twee punten echter dun, waardoor Groene Ster in Delft het onderste uit de kan zal moeten halen om een resultaat mee naar huis te nemen.

Ook DHC wist de laatste twee duels in winst om te zetten. IFC (5-2) en DOSKO (1-4) werden vakkundig aan de kant gezet, waardoor de Delftenaren inmiddels het linkerrijtje afsluiten van de hoofdklasse B en zo goed als veilig zijn voor een hernieuwd seizoen hoofdklassevoetbal. Het eerdere treffen tussen Groene Ster en DHC werd een interessant onderonsje waarin een collectief sterk Groene Ster aan het langste eind wist te trekken en de fraaie treffer van Ricardo Geurts in de eerste helft voldoende bleek voor de volle winst. Winst zal ook zondag in Delft het uitgangspunt zijn voor de manschappen van Ed Hendriks/Remo Gielkens/Diego Jongen. De aftrap in Delft is om 14.00 uur!

Geef u op voor de busreis naar Delft!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 9.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Delft. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Rob van Kesteren via 06-28892473 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

HoofdklasseBZondag 30 april 2017

DHC – Groene Ster

Locatie: Sportpark Brasserskade

Scheidsrechter: B. Erkens uit Gouda

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 9.45 uur)

Haaglandenvoetbal.nl: Warming-up zondag Hoofdklasse: Rob de Lange (DHC): ,,Misschien kunnen we RKAVV beetje helpen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *