D-day op laatste speeldag hoofdklasse B

Aanstaande zondag komt de competitie in de hoofdklasse B aan zijn einde met de 30e en laatste speelronde van seizoen 2016-2017. Een lange competitie die dit seizoen vier speeldagen langer duurde en waar bij de start van de laatste wedstrijddag onderin de ranglijst nog niets is beslist behoudens de degradatie van DOSKO. Het is ongekend spannend in de degradatiestrijd waar vanaf plaats 9 (IFC) tot en met plaats 15 (EHC/Heuts) zeven ploegen binnen een marge van 3 punten van elkaar verwijderd staan. De spanning zal zondag zijn kookpunt naderen en iedereen zal winst als uitgangspunt zien om zo hoog mogelijk te eindigen.

Op de laatste speeldag zijn er nog vier plekken te vergeven voor rechtstreeks lijfsbehoud, twee plekken voor promotie-degradatie play-offs en een plek voor rechtstreekse degradatie. Groene Ster staat een punt verwijderd van de 13e plek (nacompetitie) en twee punten van de 15e plek (rechtstreekse degradatie). De ploeg van Ed Hendriks/Remo Gielkens/Diego Jongen tankte afgelopen zondag vertrouwen door de ruime 4-0 zege op IFC en reist komende zondag af naar Den Haag om bij Quick wederom op zoek te gaan naar de volle buit. Met winst in de Hofstad kan het lijfsbehoud gevierd worden. Bij elke andere uitslag zullen de rekenmodellen uit de kast moeten worden gehaald en zullen de eindresultaten op andere velden de doorslag geven. Vorig seizoen behaalde Groene Ster op de slotdag de noodzakelijke winst bij kampioen Dongen en gingen de groen-witten op basis van een minder doelsaldo de nacompetitie in. Zondag zal Groene Ster bij winst niet afhankelijk zijn van de overige uitslagen, waardoor het uitgangspunt in Den Haag voor de groen-witten helder is. De Haantjes wisten zich afgelopen zondag middels een 1-4 zege bij RKAVV te verzekeren van de derde periodetitel, waardoor de ploeg van trainer Paul van der Zwaan zich opmaakt voor de promotiereeks die donderdagavond 18 mei start met een uitwedstrijd tegen een periodekampioen uit de hoofdklasse A. Quick is op eigen veld voor veel ploegen een moeilijk te kloppen tegenstander gebleken, waarbij de Hagenezen enkel tegen de lager geklasseerde ploegen Chevremont, IFC en RKAVV (allen gelijkspel) en DOSKO (0-1 nederlaag) niet tot winst wisten te komen.

Groene Ster zal zondag alles uit de kast moeten halen om voor het maximale te gaan. De eerdere confrontatie met Quick werd door Groene Ster in het laatste competitieduel van de eerste seizoenshelft in een knappe 2-1 thuiszege omgezet. Een prachtige vrije trap van Dylan Zwartjes en een rake treffer van Roel Schirra waren toen de opmaat voor een mooie, koude voetbalmiddag in december. Een herhaling van dit scenario zal zondag de ultieme seizoensafsluiter zijn voor spelers, technische staf en de trouwe supporters. Zondag trappen alle teams in de hoofdklasse B af op het gelijke tijdstip van 14.30 uur. Een spannende voetbalmiddag voor de voetballiefhebber!

Geef u op voor de busreis naar Den Haag!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Den Haag. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Rob van Kesteren via 06-28892473 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Voor de supporters die op eigen vervoer gaan en Groene Ster willen ondersteunen in Den Haag:
Sportpark Nieuw Hanenburg
De Savornin Lohmanlaan 215
2566 BZ Den Haag

HoofdklasseBZondag 14 mei 2017

Quick – Groene Ster

Locatie: Sportpark Nieuw Hanenburg

Scheidsrechter: Y. Horst uit Leende.

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 10.00 uur)

Haaglandenvoetbal.nl: Warming-up zondag Hoofdklasse: Paul van der Zwaan (Quick): “Zondag gaat ploeg vol voor de winst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *