Loting kwalificatierondes KNVB Beker zaterdag live op KNVB.nl

De loting voor de twee kwalificatierondes van de KNVB Beker zal zaterdag live te zien zijn op KNVB.nl. Arco Jochemsen, eenvoudig winnaar van de KNVB Beker, zal 68 amateurclubs uit de kokers halen. Jochemsen speelde in zijn actieve carrière voor Vitesse, FC Utrecht, Feyenoord en FC Twente. Met FC Utrecht won hij in 2003 de KNVB Beker. De voormalig middenvelder speelde 268 wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij 28 keer scoorde.

Live
Vanaf 10.00 uur zal er allereerst geloot worden voor de 1e kwalificatieronde, waar 54 teams voor geplaatst zijn; 30 teams uit de Derde divisie en 24 teams die vorig seizoen de halve finale van de districtsbeker haalden.

Van die 54 teams zullen er 26 vrijgeloot worden voor de 2e kwalificatieronde; de overige 28 teams zullen het tegen elkaar opnemen voor een plek in die ronde. In de 2e kwalificatieronde, waar zaterdag ook voor geloot zal worden, stromen vervolgens ook veertien teams uit de Tweede divisie in. Drie periodekampioenen uit de Tweede divisie zijn automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi.

De 1e kwalificatieronde zal plaatsvinden op zaterdag 19 augustus, de wedstrijden in de 2e kwalificatieronde worden gespeeld op woensdag 23, zaterdag 26 en zondag 27 augustus. De loting voor de 1e ronde van de KNVB Beker zal op zaterdag 26 augustus plaatsvinden.

Jubileumeditie
Het is dit seizoen de honderdste keer dat er om de KNVB Beker wordt gespeeld. In het seizoen 1898/’99 werd er al voor het eerst om de nationale beker gespeeld (die destijds de Holdertbeker werd genoemd), maar tussen 1919 en 1960 werd er achttien keer geen bekertoernooi gespeeld, onder meer vanwege de Tweede Wereldoorlog.

BEKIJK DEZE LINK VOOR KNVB Live: Loting KNVB Beker

(bron: knvb.nl)

Lees ook: 71 amateurclubs in de strijd om de KNVB Beker 2017/2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *