Groene Ster buigt pas in laatste kwartier voor Roda JC

Groene Ster is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een verdienstelijke 1-3 nederlaag tegen eredivisionist Roda JC Kerkrade. Nadat Groene Ster vorig seizoen de Trots van het Zuiden al aardig in toom wist te houden in het jubileumduel (0-2) gaven de groen-witten ook in de editie van afgelopen woensdagavond een prima visitekaartje af met het oog op het nieuwe voetbalseizoen. Na een 0-1 achterstand met rust wist nieuwkomer Wessel Franssen kort na de pauze te egaliseren, waarna Groene Ster in het druk bezochte oefenduel uiteindelijk pas in de 78e en 82e minuut moest capituleren door twee rake afstandsschoten van controleur Ognjen Gnjatic.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de plotseling afgelopen week overleden Hein Bemelmans was het in de eerste helft vooral veel balbezit voor Roda JC op een druk bevolkt sportpark Pronsebroek. Uit het vele balbezit ontstond feitelijk maar een echte uitgespeelde kans die ook gelijk verzilverd werd nadat de Duitse nieuweling Mario Engels uit zijn passeeracties het jeugdige talent Livio Milts vrij voor doelman Willem-Jan Thijssen wist te zetten: 0-1. Tot aan de rust wist Groene Ster, met de nieuwkomers Tom Hermans, Eloy Cox en Boyd Joosten in de basis, goed stand te houden en de schade verder te beperken. Zo redde Willem-Jan Thijssen op inzetten van Mario Engels en de bij Roda JC op proef zijnde Marc Brasnic. Groene Ster probeerde op snelheid een aantal malen uit te breken via Boyd Joosten en Eloy Cox en zag eenmaal Roda-doelman Filip Kurto handelend optreden na een te korte terugspeelbal.

De tweede helft werd door beide kanten aangegrepen om volop te wisselen. Zo wisselde Roda JC, waar de nieuwe hoofdtrainer Robert Molenaar wegens privé omstandigheden ontbrak, een volledig elftal en kwamen bij Groene Ster de nieuwe doelman Lars Heuten en spits Wessel Franssen in de ploeg. Al vroeg in de tweede helft leverde geknoei in de achterhoede bij Roda JC de gelijkmaker op voor Groene Ster. De door Roda JC van PSV gehuurde goalie Hidde Jurjus verdedigde te kort uit waardoor Steff de Wit de bal kon onderscheppen om vervolgens Wessel Franssen in staat te stellen de 1-1 binnen te schieten. Een mooie opsteker voor de groen-witten, die zelfs een nog mooier vervolg had kunnen krijgen nadat Wessel Franssen na een veelbelovende aanval de bal net niet goed raakte en naast zag gaan. Daarna was het de beurt aan Roda JC waarbij de doelpogingen van Celestin Djim en Mikhail Rosheuvel op de paal eindigden, Groene Ster-doelman Lars Heuten achtereenvolgens een kopbal van Dani Schahin knap uit de kruising wist te tikken en een inzet van Ard van Peppen tot hoekschop wist te verwerken. Nadat ook de laatste nieuwkomer Jelle Raets inmiddels zijn opwachting had gemaakt aan de kant van Groene Ster liet trainer Maurice Verbunt in het laatste kwartier ook de jeugdige invallers Semm van Dijk, Cliff Pötgens, Milan Bos en Zaid Akachar aan het grote werk ruiken. Uiteindelijk wist Roda JC de voorsprong te pakken in de 78e minuut nadat een van richting veranderd afstanddschot van Ognjen Gnjatic te machtig was voor Lars Heuten. Vier minuten later was het wederom Gnjatic, vijfvoudig international van Bosnië-Herzegovina, die met een mooi gekruld schot voor de 1-3 eindstand zorgde.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers een mooie voetbalavond in Heerlerheide waar de voetballiefhebber en de jeugd volop aan zijn trekken kwam op een drukbezocht sportpark Pronsebroek (ruim 1200 toeschouwers). Roda JC Kerkrade beëindigde daarmee hun korte toer langs de amateurvelden en zal in de komende weken gaan toewerken naar de competitiestart. Voor Groene Ster een prima eerste deel van de voorbereiding die op vrijdag 28 juli 2017 zal worden hervat.

Groene Ster – Roda JC Kerkrade 1-3 (0-1). 19. Livio Milts 0-1, 47. Wessel Franssen 1-1, 78. Ognjen Gnjatic 1-2, 82. Ognjen Gnjatic 1-3. Scheidsrechter: M.J. Kok (Maastricht).

Rodajc.nl: RKSV Groene Ster – Roda JC 1-3

Rodajclive.nl: Gnjatic schiet matig Roda laat voorbij hoofdklasser

Loo-tv: Roda wint oefenduel maar is niet overtuigend

De Limburger: Roda met moeite langs amateurs Groene Ster

Foto’s Groene Ster – Roda JC (beginnende fotografie Wendy Peters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *