KNVB versoepelt kaartenreglement in amateurvoetbal

De KNVB heeft voor komend seizoen een andere opzet in het kaartenreglement doorgevoerd voor de standaardelftallen in het regionale amateurvoetbal.

In tegenstelling tot het afgelopen jaar volgt er in het amateurvoetbal nu geen schorsing meer na een vierde, maar pas na een vijfde gele kaart. Ook na de vijfde gele prent is de regelgeving (pagina 43) door de landelijke bond versoepeld.

Versoepeld
Pas bij de zevende en negende volgt voortaan een mogelijke nieuwe schorsing. Kaarten die gepakt worden in het bekertoernooi of de nacompetitie tellen bovendien niet meer mee voor het reguliere seizoen. De regel geldt voor ploegen uit de Hoofdklasse tot de vijfde klasse.

Bij de start van de nacompetitie starten alle spelers bovendien weer ‘op nul’. Een directe rode kaart in het bekertoernooi betekent nog wel dat er een eventuele schorsing voor de competitie in het verschiet ligt.

Vorig seizoen betekenden vier gele kaarten nog een schorsing, net als elke kaart die daarna werd gepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *