Groene Ster onderuit in oefenduel met Bekkerveld

Groene Ster verloor afgelopen dinsdagavond de tweede wedstrijd in het kader van het Kampioenschap van Heerlen. Op bezoek bij eersteklasser Bekkerveld kreeg Groene Ster een lesje in effectief omgaan met de kansen. Na een doelpuntloze eerste helft eindigde het treffen uiteindelijk in een 3-2 zege voor de gastheren. Groene Ster deed zichzelf tekort door talloze mogelijkheden onbenut te laten tegen een stug verdedigend en jeugdig Bekkerveld. In de eerste helft werd het surplus aan balbezit niet in de score uitgedrukt. Zo mikte Roy Janssen van dichtbij te hoog en zagen Boyd Joosten en Roel Schirra hun pogingen worden gestopt door Bekkerveld-goalie Fabian Peters.

Ook in de tweede helft bleef Groene Ster aanvallend dominant. Echter vijf minuten na de pauze scoorde Bekkerveld vanuit de counter uit een onmogelijke hoek via Sjoerd Pellegrom: 1-0. Groene Ster verhoogde daarna het tempo maar bleek uit de vele kansen alleen succesvol via een rake treffer van invaller Wessel Franssen. Gezien het voetballende overwicht leek het daarna wachten op meer doelpunten voor de groen-witten, maar als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat meestal. Bij twee spelhervattingen ontbrak de scherpte in de achterhoede van Groene Ster en toonde Yarin Meessen zich tweemaal koppend de baas (3-1). Pas in blessuretijd wist Groene Ster iets terug te doen door een benutte strafschop van Mick Hellemons (3-2), nadat Roy Janssen onderuit was gehaald in het strafschopgebied.

Groene Ster speelt het laatste pouleduel in het kader van het Kampioenschap van Heerlen tegen eersteklasser FC Hoensbroek op dinsdag 22 augustus op het eigen sportpark Pronsebroek (aanvang: 19.30 uur). De selectie van Maurice Verbunt zal nu de focus gaan leggen op het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen als komende zaterdag derdedivisionist SVV Scheveningen op bezoek komt in Heerlerheide voor de eerste kwalificatieronde in de landelijke bekerstrijd (aanvang: 18.00 uur).

Bekijk foto’s Bekkerveld – Groene Ster (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *