Groene Ster strandt in eerste kwalificatieronde KNVB beker

Groene Ster heeft de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker niet overleefd. Derdedivisionist Scheveningen vertrok na 90 minuten met een 1-2 zege vanuit Heerlerheide richting de Haagse kustplaats. Groene Ster kon in de tweede helft de 1-0 ruststand niet consolideren, nadat Scheveningen middels een discutabele strafschop kort in de tweede helft de gelijkmaker scoorde en vervolgens ook de voorsprong wist te nemen.

Groene Ster kende een sterke start. Met nieuwkomers Danny Stassar, Eloy Cox, Boyd Joosten en Wessel Franssen in de basiself werd brutaal de aanval gezocht. Deze dadendrang resulteerde in de openingstreffer nadat Roel Schirra de 1-0 liet aantekenen door een diepe pass van Eloy Cox op snelheid mee te nemen en gastengoalie Jesper Leerdam met een fraaie lob kansloos te laten: 1-0. Daarna kwam het bekerduel echt op gang, waarbij Scheveningen op zoek ging naar de gelijkmaker en Groene Ster de momenten koos om toe te slaan. Na een half uur ontsnapte Groene Ster toen Scheveninger Barry Rog zijn schot op de kruising uiteen zich spatten. De manschappen van Maurice Verbunt wisten vervolgens tot aan het rustsignaal de voorsprong in stand te houden. Wessel Franssen, die de nodige luchtduels in zijn voordeel besliste, kopte voor rust net over na een ferme ingooi van Dylan Zwartjes.

Nadat assistent-scheidsrechter Huijben na een eerdere valpartij richting kleedkamers toch niet meer verder kon en vervangen moest worden, startte het tweede bedrijf enkele minuten later. Vroeg in de tweede helft wees arbiter Marcel te Hennepe plotseling naar de stip na een hoekschop van Scheveningen. De leidsman oordeelde ‘vasthouden’ nadat Kevin Werker en Marvin Nieuwlaat zich bij een dertien in een dozijn duel nauwlettend in de gaten hielden. De inconsequente Te Hennepe sloot echter de ogen tien minuten voor het einde van het duel toen de rollen waren omgedraaid en Kevin Werker aan de andere kant naar de grond werd gewerkt in het strafschopgebied in inmiddels een alles of niets poging van Groene Ster om de stand in evenwicht te brengen. Daarvoor had Jari de Jong namens Scheveningen de toegekende strafschop weten te verzilveren (1-1) en wist Mehmet Aldogan met een lage schuiver de 1-2 voorsprong voor de Schollekoppen op het scorebord te zetten. Bij deze laatste treffer negeerde Te Hennepe een vlagsignaal van assistent Van Nijnatten bij een foutieve ingooi van Scheveningen. Inmiddels was in de tweede helft ook al duidelijk dat Groene Ster niet kon aanklampen bij het niveau van de eerste helft, amper onder de druk wist uit te voetballen en dat het hoger acterende Scheveningen frivoler de combinaties wist te zoeken. Na een bekeken schot op de paal van invaller Navarro probeerde de elf van Maurice Verbunt in een laatste slotoffensief nog een verlenging eruit te persen. Dit lukte jammerlijk niet, ondanks pogingen van Dylan Zwartjes (vrije trap over) en Maikel van Kesteren (gekraakt schot).

Groene Ster kan zich nu met het restant van de oefencampagne (Kampioenschap van Heerlen) klaar gaan stomen voor de competitiestart op zondag 3 september met een uitduel in Breda bij het gepromoveerde Baronie.

Groene Ster – Scheveningen 1-2 (1-0). 10. Roel Schirra 1-0, 48. Jari de Jong (strafschop) 1-1, 71. Mehmet Aldogan 1-2. Scheidsrechter: M.A. te Hennepe (Alphen aan den Rijn). Geel: Dylan Zwartjes, Maikel van Kesteren, Danny Stassar (allen Groene Ster), Barry Rog (Scheveningen).

Bekijk foto’s Groene Ster – Scheveningen (met dank aan Lucho Carreno)

Foto’s Groene Ster – Scheveningen (bron: Orange Pictures)

Haaglandenvoetbal.nl: Scheveningen verder in bekerstrijd na winst in Limburg

Haagsetopsport.nl: SVV Scheveningen overleeft eerste bekerronde

Wedstrijdstatistiek Voetbal International

1Limburg: Groene Ster uitgeschakeld voor de beker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *