Matchwinnaar Wessel Franssen bezorgt Groene Ster volle buit

Groene Ster heeft ook de tweede wedstrijd in de hoofdklasse B winnend afgesloten. In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen werd Jong FC Den Bosch met 2-1 geklopt door een prima spelend Groene Ster. Nieuwkomer Wessel Franssen herhaalde zijn kunststukje van verleden week en werd opnieuw matchwinnaar door in de slotfase uit een strakke hoekschop van Dylan Zwartjes snoeihard de winnende treffer binnen te koppen.

Op een zonnig sportpark Pronsebroek troffen twee ploegen elkaar die beiden de eerste driepunter al op zak hadden. Een interessante ontmoeting en de eerste keer dat Groene Ster tegen een beloftenploeg mocht aantreden in competitieverband. Jong FC Den Bosch kreeg op sportpark Pronsebroek aanvulling vanuit de A-selectie. Zo verschenen doelman Nick Leijten, verdediger en oud Roda JC-speler Bart Biemans en de kersverse Juventus-huurlingen Erik Matthias Anderson en Giorgio Siani aan de aftrap. De basiself van Jong FC Den Bosch werd afgesloten door aanvaller Edoardo Ceria die door de eerstedivisionist op de slotdag van de transfermarkt werd overgenomen van het Italiaanse Atalanta Bergamo. Groene Ster had er lak aan en toonde vanaf de aftrap geen enkel respect voor Jong FC Den Bosch. De Bosschenaren werden meteen in de verdediging terug gedrongen. Dit resulteerde in een kopbal van Eloy Cox en een vrije trap van Roel Schirra na een overtreding op Eloy Cox. Beide pogingen gingen net naast. Na ruim een half uur spelen moest aanvoerder Maikel van Kesteren geblesseerd naar de kant en maakte nieuwkomer Jelle Raets een prima debuut in de hoofdklasse. Groene Ster bleef domineren. Nadat Dylan Zwartjes zijn afstandsschot moeizaam tot hoekschop zag worden verwerkt door Jong FC Den Bosch-doelman Nick Leijten, kwam even later de beloning. Christophe van Zutphen wist uitblinker Roy Janssen alleen maar met een forse overtreding af te stoppen. De vrije trap van Dylan Zwartjes viel achter de Bossche verdediging en werd door Jelle Raets knap verlengd: 1-0. Een verdiende voorsprong voor de groen-witten, waarbij FC Den Bosch trainer Erik van der Ven meteen ingreep met een dubbele wissel vijf minuten voor rust. Op slag van rust zag Dave Velraeds na een knappe aanval zijn inzet in het zijnet belandden.

Na de kantwisseling schakelde Jong FC Den Bosch, dat zes keer per week trainingsarbeid verricht, over op een hoger tempo. De bezoekers hadden daarbij wel het meeste balbezit maar tot echte verontrusting in de achterhoede bij Groene Ster leidde dit niet. Groene Ster bleef gevaarlijk de aanval zoeken. De goed op dreef zijnde Eloy Cox bediende de meegekomen Jelle Raets op maat, wiens inzet met een alles of niets poging door de Bossche sluitpost uit het doel werd geranseld. Ook Kevin Werker zag zijn vrije trap gestopt worden door de doelman van Jong FC Den Bosch. Onder toeziend oog van hoofdcoach Willy Boessen kwamen de talenten van de eerstedivisionist amper tot uitgespeelde kansen. De gelijkmaker kwam dan ook op een onverwacht moment. Doelman Willem-Jan Thijssen werd verrast door een rake vrije trap van invaller Don Bolsius (1-1). Met het inbrengen van Boyd Joosten en Wessel Franssen probeerde trainer Maurice Verbunt zijn ploeg van extra aanvallende impulsen te voorzien. Een gouden greep die Groene Ster na twee hoekschoppen op rij de winnende treffer opleverde. De tweede hoekschop van de voet van Dylan Zwartjes werd door Wessel Franssen knap ingekopt achter de kansloze gastengoalie Leijten: 2-1. In een tumultueus slot laaiden de emoties nog even hoog op toen Jong FC Den Bosch-speler Don Bolsius bij een blessure, ondanks dat de scheidsrechter hem dit verzocht, de bal niet terug gaf aan Groene Ster en doorspeelde. De opluchting was dan ook groot toen leidsman Luuk Timmer uit Apeldoorn voor het einde van deze enerverende wedstrijd floot.

De vreugde na afloop bij de spelers, staf, bestuur en supporters was enorm groot. Niet alleen de tweede winst op rij geeft vertrouwen, maar zeker ook de prima invalbeurten van de nieuwkomers Jelle Raets, Wessel Franssen en Boyd Joosten. Een compliment is dan ook op zijn plaats. Maar de competitietrein dendert voort, aanstaande zondag zal Groene Ster op een warme ontvangst mogen rekenen in Wijchen bij Sportclub Woezik. De nieuwkomer in de hoofdklasse B (vorig seizoen in hoofdklasse A) verloor de eerste twee wedstrijden en zal dit ongetwijfeld voor eigen publiek tegen Groene Ster recht willen zetten. Aan Groene Ster de uitdagende taak om hier een stokje voor te steken.

Groene Ster – Jong FC Den Bosch 2-1 (1-0). 36. Jelle Raets 1-0, 68. Don Bolsius 1-1, 82. Wessel Franssen 2-1. Scheidsrechter: L. Timmer (Apeldoorn). Geel: Kevin Werker, Roy Janssen, Mick Hellemons, Jelle Raets (allen Groene Ster), Christophe van Zutphen, Dilivio Hoffman, Don Bolsius (allen Jong FC Den Bosch).

Bekijk foto’s Groene Ster – Jong FC Den Bosch (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *