Eerste nederlaag voor Groene Ster in Limburgse derby

Groene Ster leed afgelopen zondag de eerste competitienederlaag van het nog prille seizoen. Op een zonnig sportpark Pronsebroek ging nieuwkomer SV Meerssen in de Limburgse derby er met de winst vandoor (0-2). Treffers die in de laatste twintig minuten tot stand kwamen in een wedstrijd waarin Groene Ster niet in goede doen was en daarmee niet kon aanklampen aan de eerste succesreeks van drie gewonnen duels.

In de eerste seizoensderby had Groene Ster als koploper een uitgelezen kans om een unieke reeks van vier achtereenvolgende duels in winst om te zetten. Dat deze klus niet zomaar geklaard werd, kreeg in de beginfase al snel gestalte. Promovendus SV Meerssen kreeg de eerste mogelijkheden via Lloyd Borgers (schot voorlangs) en een kopbal van verdediger Julien Rompelberg, die door Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen werd gekeerd. In de tussentijd moest Roel Schirra, vorige week in Wijchen nog sterk op dreef, zich met een blessure laten vervangen door Jelle Raets. Een aanvallende aderlating voor de groen-witten, die daarna wel de eerste mogelijkheden lieten noteren. Zo moest Meerssen-doelman Lennart Quaden zich strekken na een vlammend schot van Roy Janssen en vloog een schotpoging van Maikel van Kesteren net naast het doel. Tot aan de thee vielen er geen treffers meer. Dylan Zwartjes vond bij een laag schot Meerssen-goalie Quaden op zijn weg en een gevolleerd schot van Dave Velraeds kende het dak van de kruising als eindstation.

Na de pauze liet Meerssen meteen van zich horen. Een afstandsschot van Paul Odekerken werd echter onschadelijk gemaakt door Willem-Jan Thijssen en een sterk blok van Mick Hellemons zorgde ervoor dat Jordie van der Schoot niet doeltreffend kon worden. Waar Groene Ster vorige week nog een uitstekende tweede helft kende, had de ploeg in de Limburgse derby beduidend meer moeite om voor aanvallend gevaar te zorgen. Dave Velraeds leek in goede positie te komen om uit te halen, maar voerde zijn actie net iets te ver door. Voor Groene Ster bleef het steeds opletten bij de uitvallen van Meerssen, dat een sterke reputatie heeft in uitwedstrijden. Nadat aanvoerder Maikel van Kesteren naar de kant ging ten faveure van Boyd Joosten, wist SV Meerssen de score te openen. Na een lange bal kreeg rechteraanvaller Jordie van der Schoot te veel ruimte van Sebastiaan de Jongh, waarna de volley van eerstgenoemde te machtig bleek voor Willem-Jan Thijssen (0-1). Groene Ster kon in de achtervolging en probeerde met het inbrengen van Wessel Franssen voor een aanvallende kentering te zorgen. In de slotfase kwam de grootste mogelijkheid op naam van Dave Velraeds, die vanuit een vrije schotpositie in het strafschopgebied jammerlijk over de lat schoot. Gezien de beperkte speeltijd dé kans om de stand te egaliseren en een moeilijke wedstrijd alsnog een andere wending te geven. Zoals gezegd lukte dat niet en klaarde Paul Odekerken in de slotminuut op randje buitenspel de klus in Meerssens voordeel: 0-2.

Groene Ster slikt weliswaar de eerste seizoensnederlaag, maar met negen uit vier mag gesproken worden van een prima maand september met een tweede plaats op de ranglijst. Komende zondag kan de zeperd worden weggespoeld als hoofdklasse-debutant BVC’12 uit Beek-Ubbergen op bezoek komt op sportpark Pronsebroek. De Gelderse ploeg speelde in seizoen 2012-2013 nog in de vijfde klasse en wist vervolgens binnen een tijdsbestek van vijf seizoenen door evenzoveel promoties door te stoten naar de hoofdklasse in seizoen 2017-2018.

Groene Ster – SV Meerssen 0-2 (0-0). 68. Jordie van der Schoot 0-1, 90. Paul Odekerken 0-2. Scheidsrechter: J. Akkerman (Den Dolder). Geel: Dave Velraeds (Groene Ster), Jordie van der Schoot (SV Meerssen).

Bekijk foto’s Groene Ster – SV Meerssen (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *