Zondag derby-time op Pronsebroek: Groene Ster – Meerssen

Komende zondag is het derby-time als Groene Ster als gastheer optreedt voor promovendus SV Meerssen. Het is de eerste Limburgse derby van het nieuwe seizoen, waarin Groene Ster sterk van start is gegaan met driemaal de volle winst. Zeges die allemaal dik verdiend zijn en waar Groene Ster een mooie basis heeft gelegd om op verder te bouwen.

Middels het vorig seizoen behaalde kampioenschap in de eerste klasse D keert opponent SV Meerssen na een afwezigheid van vijf seizoenen weer terug in de hoofdklasse B, het podium waar de club reeds eerder al 23 jaar onafgebroken vertoefde. De ploeg van de nieuwe trainer Paul Meulenberg, vorig seizoen EHC/Heuts, kende in de eerste klasse een hoog puntenmoyenne buitenshuis. Zo werden er twaalf van de dertien uitwedstrijden in winst omgezet. In de hoofdklasse B wist Meerssen drie punten te behalen uit de eerste drie duels. Dat gebeurde ook op vreemde bodem bij Woezik (1-3), terwijl thuis twee keer nipt verloren werd van Goes en UDI’19.

Zondagmiddag zal Groene Ster willen voortborduren op de trefzekere tweede helft in Wijchen waar een fraai 0-3 eindresultaat werd neergezet. Hoofdtrainer Maurice Verbunt, in het verleden actief speler voor Meerssen, zal samen met Remo Gielkens en Diego Jongen de ploeg midweeks weer op scherp hebben gezet. Daarbij zullen zondag de drie punten wederom als uitgangspositie op het bord worden geschreven om zodoende de koppositie te verdedigen en de maand september in stijl af te sluiten. Groene Ster en Meerssen troffen elkaar voor het laatst in de hoofdklasse B in seizoen 2011-2012. In Heerlerheide eindigden beide ploegen destijds gelijk (2-2) en in Meerssen trok Groene Ster aan het langste eind (2-3).

Wij nodigen iedereen van harte uit om de hoofdmacht zondagmiddag langs de lijn te vergezellen. Twee Limburgse ploegen die voor de volle winst strijden en het voorspelde zonnige najaarsweer lijken op voorhand de ideale combinatie om de laatste zondag van september door te brengen op sportpark Pronsebroek. Aanvang: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 24 september 2017

Groene Ster – SV Meerssen

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: J. Akkerman uit Den Dolder

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 4 UDI’19/CSU EHC/Heuts 14.30 uur
24-09-2017 Nuenen Vlissingen 14.30 uur
Periode 1 BVC’12 Jong FC Den Bosch 14.00 uur
Halsteren IFC 14.30 uur
Groene Ster Meerssen 14.30 uur
Juliana’31 Gemert 14.00 uur
OSS’20 Baronie 14.30 uur
Goes Woezik 14.30 uur


PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 24 september 2017 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – SV Meerssen 1 Justin Vondenhoff pupil van de week. Justin is 8 jaar en zit in groep 4 van basisschool Mijn Spoor in Heerlerheide. Justin speelt in Groene Ster JO9-3 en zijn trainer is Levin Willems. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Lionel Messi. Justin voorspelt een 3-1 overwinning voor Groene Ster tegen Meerssen.

 

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *