Groene Ster delft onderspit in Halsteren

Groene Ster heeft voor de tweede keer op rij op vreemde bodem verloren. Na het 2-1 verlies in en tegen Goes van verleden week ging de Heerlerheidse ploeg ook tegen Halsteren onderuit. In Halsteren verloren de sterdragers met 2-0 door twee tegentreffers in de laatste twintig minuten. Groene Ster zakt hierdoor van de tweede naar de vijfde plaats op de ranglijst.

De topper op papier in de hoofdklasse B tussen de nummers drie en twee kende een boeiende openingsfase. Halsteren had het merendeel van het balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Na tien minuten was de beste kans in deze fase voor Groene Ster. Dylan Zwartjes zette vanaf de rechtervleugel strak voor en bereikte Eloy Cox, wiens inzet naast het Halsteren-doel belandde. Hierna nam de thuisclub aanvallend de meeste initiatieven. Doelman Willem-Jan Thijssen bracht redding bij inzetten van Sam van de Kreeke. Na een half uur spelen een grote kans voor Halsteren nadat uit een scrimmage de bal belandde voor de voeten van Halsteren-spits Josimar Pattinama. De schotpoging van Pattinama werd echter door de in de basiself debuterende Tom Hermans uit het doel gekopt. Tijdens het irritante slot van de eerste helft was er nog een grote kans voor Jonathan Constansia, maar zijn schot werd door Willem-Jan Thijssen fraai tot hoekschop verwerkt.

Na de pauze nam de ingevallen Steff de Wit het initiatief en Groene Ster zocht de aanval. De equipe van Maurice Verbunt kreeg vervolgens na een uur spelen dรฉ kans om de score te openen. Steff de Wit bediende puntspeler Eloy Cox op maat, die zich handig vrij kapte bij zijn bewaker en in zijn doelpoging de reddende Halsteren-doelman Ariรซn Pietersma op zijn weg vond. Hierna werd de aanvallende druk van Halsteren steeds groter. Groene Ster moest verder terug en teveel persoonlijke duels werden verloren. Nadat namens de gastheren Jonathan Constansia geheel vrijstaand overschoot en Sam van de Kreeke zijn inzet gestopt zag, was het in de 74e minuut toch raak. Op het middenveld werd tot driemaal toe een persoonlijk duel verloren, waarna de bal vanuit een voorzet vanaf rechts bij de geheel vrijstaande Jonathan Constansia belandde. Laatstgenoemde kreeg vervolgens te veel tijd en ruimte om met een gekruld schot in de bovenhoek de score te openen: 1-0. Hierna speelde Groene Ster met aanvallende wissels alles of niets, echter zonder resultaat. Halsteren kon naar hartenlust counteren en de 2-0 van Abdoe Abdenbi in de slotfase was dan ook een logisch gevolg.

Deze topper in de hoofdklasse B, gespeeld in hoog tempo met veel kansen, liet veel goede voetballende momenten zien van beide ploegen. Groene Ster liet echter in de beslissende fase in de tweede helft opnieuw een unieke kans onbenut en gaf achterin teveel vrije ruimte weg bij de tegendoelpunten. Komende zondag wacht de volgende sportieve uitdaging als Vlissingen, de nummer vier van de ranglijst, op bezoek komt in Heerlerheide. Een mooie kans om de teleurstellende resultaten uit de laatste drie wedstrijden een halt toe te roepen.

Halsteren – Groene Ster 2-0 (0-0). 74. Jonathan Constansia 1-0, 81. Abdoe Abdenbi 2-0. Scheidsrechter: J.A.B. Lensink (Arnhem). Geel: Josimar Pattinama, Thomas van der Spek, Nishant Jagernath (allen Halsteren), Roy Janssen, Jelle Raets, Steff de Wit (allen Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *