Groene Ster schudt Vlissingen binnen een kwartier van zich af

Na twee competitienederlagen op rij heeft Groene Ster zick knap hersteld met een ruime 4-1 overwinning op het Zeeuwse Vlissingen. Alle doelpunten aan de kant van Groene Ster stonden na een wervelende start binnen een kwartier op het scorebord. Eloy Cox scoorde de openingstreffer en stelde vervolgens met drie assists Boyd Joosten, Roy Janssen en nogmaals Boyd Joosten in staat om de Zeeuwen al in een vroeg stadium de knock-out te geven. Groene Ster sluit een sterke eerste periode af op een derde plaats in de hoofdklasse B, met vier punten achterstand op koploper Gemert.

Een kapotte V-snaar van de spelersbus hinderde de selectie van Vlissingen om tijdig aanwezig te zijn in Heerlerheide. Nadat de Zeeuwen na een trip van 4,5 uur arriveerde op sportpark Pronsebroek klonk het beginsignaal tussen Groene Ster en Vlissingen pas om 15.10 uur. Mede door de korte voorbereiding van de bezoekers en het eigen spelconcept begon Groene Ster furieus aan het duel. De ploeg van Maurice Verbunt zette van meet af aan hoog druk waarbij de ene na de andere aanval werd opgezet en de driemansverdediging van Vlissingen werd ontrafeld. In de derde minuut werd een lange bal van Kevin Werker door Dylan Zwartjes knap binnen gehouden en met diens fraaie voorzet wist Eloy Cox tussen twee Vlissingen-verdedigers raak te knikken: 1-0. Daarna ging Groene Ster verder met de overrompeling en na een balverovering op het middenveld wist Eloy Cox op aangeven van Roy Janssen aan de rechterkant te ontsnappen. Na een prima actie en voorzet van Eloy Cox maaide Vlissinger Daniël Jansen volledig over de bal waardoor Boyd Joosten kon afdrukken: 2-0. Even later wist Roy Janssen een zelf opgezette aanval doeltreffend af te ronden door eerst de naar de linkerkant uitgewijkte Eloy Cox in stelling te brengen om vervolgens uit diens voorzet met een unieke kopbal de 3-0 aan te tekenen. De koek was nog niet op, want na een kwartier wederom een aanval uit het spreekwoordelijke boekje waarbij Maikel van Kesteren koos voor een breedtepass in de loop van Eloy Cox die vervolgens met een listig hakje Boyd Joosten in staat stelde om zijn tweede treffer van de middag te scoren: 4-0. Vier treffers in een kwartier voetbal, een schoolvoorbeeld van effectief benutten van de kansen. In de hoofdklasse-historie van Groene Ster wisten de groen-witten in december 2014 al eens in drie minuten tijd tegen DOSKO uit Bergen uit Zoom een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Qua snelle doelpunten past het duel van afgelopen zondag tegen Vlissingen in dat rijtje.

Ongekende cijfers tegen een ploeg die in de voorbije 8 wedstrijden (720 minuten) slechts vijf tegentreffers moest incasseren en op vreemde bodem tot aan het duel met Groene Ster zelfs geen enkel tegendoelpunt dulde. Vlissingen-trainer John Karelse, de oud-doelman van NAC, wist niet wat hem overkwam en uitte zijn onvrede met twee wissels nog voor het rustsignaal van arbiter Max Kok. Nadat de storm enigszins luwde, zorgde Dylan Zwartjes met een knappe volley rakelings langs de kruising voor het volgende gevaar. Daarna kwam ook Vlissingen wat meer in hun geliefkoosde combinatievoetbal, maar doelman Willem-Jan Thijssen diende maar eenmaal handelend in actie te komen.

Na de pauze bleef een collectief sterk spelend Groene Ster onder het inmiddels ontstoken kunstlicht fier overeind. Vlissingen besefte steeds meer dat de strijd beslist was, ook na de eretreffer van Mart de Kroo (4-1) twintig minuten voor het eindsignaal. Al met al een fraaie en collectieve zege van Groene Ster, dat zich prima hersteld van de twee nederlagen in de uitwedstrijden tegen Goes (2-1) en Halsteren (2-0) en dat ondanks het gemis van vier vaste pionnen. De wijze waarop de jeugdige spits Eloy Cox bij alle doelpunten betrokken was en het sterke spel van de jeugdige vervangers Boyd Joosten (twee doelpunten) en Tom Hermans (sterk in de verdediging) zal de technische staf van Groene Ster tot volle tevredenheid stemmen.

Groene Ster sluit een prima eerste periode af op een eervolle derde plek achter Gemert en OSS’20. Na de bekerwedstrijd bij derdeklasser DVO van aanstaande donderdagavond (aanvang: 20.30 uur) en een voetballoos weekend speelt de ploeg van Maurice Verbunt/Remo Gielkens/Diego Jongen het eerstvolgende competitieduel op bezoek bij UDI’19/CSU op zondag 19 november 2017.

Groene Ster – Vlissingen 4-1 (4-0). 4. Eloy Cox 1-0, 7. Boyd Joosten 2-0, 12. Roy Janssen 3-0, 15. Boyd Joosten 4-0, 70. Mart de Kroo 4-1. Scheidsrechter: M.J. Kok (Maastricht). Geel: Giovanni Siereveld, Geraldi Geerman (beiden Vlissingen).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *