Groene Ster bekert verder na minimale winst

Groene Ster heeft afgelopen donderdagavond de volgende ronde in de districtsbeker bereikt door een magere 0-1 zege op derdeklasser DVO. De enige treffer van de avond werd gescoord door Wessel Franssen die in de eerste helft een assist van Boyd Joosten succesvol wist af te ronden. Maandagavond 13 november wordt er in Roggel geloot voor het vervolg van het districtsbekertoernooi (3e en 4e ronde).

Als de huidige nummer 3 van de hoofdklasse B tegen de huidige nummer 9 van de derde klasse B speelt, zou normaal een grote score verwacht worden voor de hoger acterende ploeg. In bekerduels is echter bekend dat die vlieger niet altijd op gaat en dat verrassingen op de loer kunnen liggen als je zelf niet het niveau haalt. Ten opzichte van het competitieduel tegen Vlissingen stonden doelman Lars Heuten en aanvaller Wessel Franssen aan de aftrap in het bekerduel met derdeklasser DVO. Groene Ster opende weliswaar de score door een rake treffer van Wessel Franssen, maar verzuimde gaandeweg om het bekertreffen vroegtijdig te beslissen. Na een half uur verwerkte DVO-doelman Noah Vaessen een kopbal van Wessel Franssen tot hoekschop en ook DVO verscheen eenmaal voor het doel van Lars Heuten, echter de boogbal van Nigel van der Loo ging ruim over.

Na de kantwisseling ging Groene Ster op zoek naar meer treffers. Door te veel slordigheden en het ontbreken van precisie in de eindpass kon het surplus aan balbezit echter niet in de score tot uitdrukking komen. Kansen kwamen er wel voor de ingevallen Mick Hellemons (kopbal naast) en Cliff Pรถtgens, die met een volley de lat raakte. Ook Wessel Franssen zag een kopbal tegen de paal caramboleren en mikte even later een rebound te hoog over. Nadat een geplaatst schot van Steff de Wit net over de kruising vloog, zag ook het koukleumende publiek dat er geen verandering meer kwam in de score en Groene Ster na een niet al te hoogstaand duel verder mag bekeren. “Snel vergeten”, was het korte commentaar van hoofdtrainer Maurice Verbunt na afloop.

DVO – Groene Ster 0-1 (0-1). 15. Wessel Franssen 0-1. Scheidsrechter: R.G.J. Klaassen (Tegelen). Geel: Nigel van der Loo (DVO), Tom Hermans (Groene Ster).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *