Sterk Groene Ster blijft overeind in Uden

Groene Ster heeft in de traditioneel moeilijke uitwedstrijd bij UDI’19/CSU een 1-1 gelijkspel behaald. De sterdragers speelden zeker na de pauze een sterke wedstrijd in Uden, maar verzuimden de betere kansenverhouding in de score uit te drukken. Tien minuten voor tijd was het uiteindelijk Roel Schirra die een strafschop in tweede instantie binnenschoot en daarmee de dik verdiende gelijkmaker wist te scoren.

Mede door blessureperikelen kent het uit de derde divisie gedegradeerde UDI’19/CSU een lastige start in de hoofdklasse B. Tegen Groene Ster traden de Udenaren weer aan met de van een blessure teruggekeerde Roald van Hout. De technische aanvaller met een lang betaald voetbal verleden bij o.a. Fortuna Sittard en RKC Waalwijk leverde Groene Ster in de openingsfase dan ook voldoende problemen op. Nadat Mick Hellemons nog een inzet van de lijn wist te halen, was het na twintig minuten raak. Roald van Hout werd met een diepe bal op maat bediend en scoorde beheerst de 1-0. Daarvoor had Groene Ster ook al enkele aanvallende signalen afgegeven via Roel Schirra en ook na de achterstand trachtte Groene Ster met het meeste aanvallende initiatief op zoek te gaan naar treffers. Mogelijkheden voor Eloy Cox en afstandsschoten van Dylan Zwartjes, Maikel van Kesteren en Roy Janssen boden echter nog geen soelaas. Op slag van rust was er nog een enorme kans voor UDI’19/CSU na slordig balverlies bij Groene Ster. UDI’19-verdediger Dick Smits schoot echter geheel vrijstaand over.

Na de pauze een ander Groene Ster met veel dominant voetbal vanaf de aftrap. Met de toegepaste wissel Dave Velraeds voor Tom Hermans moest ook UDI’19/CSU steeds meer de verdedigende stellingen in de gaten houden. De eerste kans was er voor de ingevallen Dave Velraeds die zijn inzet gestopt zag door UDI’19-goalie Koen van Boxtel. Drie minuten later leek een schitterend schot van Eloy Cox de gelijkmaker op te leveren, echter wederom lag UDI’19-doelman Koen van Boxtel in de weg door de bal uit de driehoek te ranselen. Hierna volgde een stormloop op het UDI’19-doel, echter vooralsnog zonder succes. De Brabantse defensie onder leiding van routinier Joep van Geelkerken moest steeds verder terug in de verdediging. Een viertal hoekschoppen en inzetten van Dave Velraeds, Dylan Zwartjes, Steff de Wit en Roel Schirra leverden geen resultaat op. Nadat zelfs een keiharde kopbal van Kevin Werker net naast ging, leek de gelijkmaker ver weg. Echter de uitblinkende doelman van UDI’19/CSU liep tien minuten voor tijd op de achterlijn de hard werkende Roel Schirra geheel onnodig en onbesuisd omver. De mannelijk maar goed leidende scheidsrechter Roel de Cock wees resoluut naar de stip. Roel Schirra nam zelf de strafschop, zag hem in eerste instantie gestopt worden maar de rebound werd alsnog door een getergde Roel Schirra verzilverd: 1-1.

Hierna konden de toeschouwers ondanks de slechte weersomstandigheden (bijna 90 minuten regen) genieten van een fantastische slotfase. Beide ploegen namen geen genoegen met de gelijke stand en gingen vol voor de winst. Dit leverde voor zowel UDI’19/CSU als Groene Ster nog twee riante kansen op. UDI’19-aanvaller Sam Wassenberg kopte over en uit de tegenaanval zag Dave Velraeds zijn schot geblokt. Als sluitstuk van de kansenverhouding zag Eloy Cox zijn schuiver net langs de verkeerde kant van de paal gaan en uit de tegenaanval in de laatste minuut van de officiële speeltijd bracht Willem-Jan Thijssen redding op een inzet achter het standbeen van de Udense invaller Frank Wijdeven waarna Roy Janssen verder kon uitverdedigen.

Door dit 1-1 gelijke spel staat Groene Ster na elf wedstrijden op een verdienstelijke vierde plaats met drie punten achterstand op de koplopers Gemert en OSS’20. Na elf wedstrijden is er sprake van een aanzienlijke kopgroep waar zeven ploegen binnen een marge van vijf punten van elkaar staan. Aanstaande zondag komt IFC uit Hendrik Ido Ambacht op bezoek in Heerlerheide, met vier punten minder de nummer negen in de hoofdklasse B.

UDI’19/CSU – Groene Ster 1-1 (1-0). 21. Roald van Hout 1-0, 81. Roel Schirra 1-1. Scheidsrechter: R.N. de Cock (Tilburg). Geel: Randy Hofmeijer (UDI’19/CSU), Wessel Franssen, Dylan Zwartjes (beiden Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *