Groene Ster krijgt IFC op bezoek in 250e hoofdklasseduel

Aanstaande zondag treedt Groene Ster op het eigen sportpark Pronsebroek aan tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht. Voor Groene Ster een jubileumwedstrijd, het is inmiddels het 250e officiële hoofdklasseduel (exclusief nacompetitie) van de groen-witten in het tiende seizoen in de hoofdklasse B. Met een vierde plaats en drie punten achterstand op de koplopers Gemert en OSS’20 staat Groene Ster er goed voor in het nieuwe seizoen, echter op de lauweren rusten zal er niet bij zijn aangezien er met IFC weer een belangrijke ontmoeting voor de deur staat.

IFC voert het rechterrijtje aan met vier punten minder dan Groene Ster. De Ambachtenaren verloren afgelopen zondag het thuisduel tegen Jong FC Den Bosch (0-2), waardoor de aansluiting met de brede kopgroep voor IFC vooralsnog uit het zicht verdween. De ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Virgil Breetveld, de oud-prof van onder meer Feyenoord, Excelsior en Dordrecht’90, zal in Heerlerheide een nieuwe poging willen wagen om aan te haken bij de bovenste ploegen.

Voortborduren op de tweede helft bij UDI19/CSU zal voor Groene Ster het devies zijn om ook tegen IFC kans te maken op een goed eindresultaat. Het was lang geleden dat Groene Ster in de lastige uitwedstrijd in Uden veel dominantie aan de bal toonde zoals afgelopen zondag. Afgaand op de kansenverhouding had er wellicht meer in het vat kunnen zitten voor Groene Ster, maar zeker het gebodene na rust zal vertrouwen moeten geven voor de komende wedstrijden. Om in de top mee te blijven draaien en tegelijkertijd de aanval van IFC af te slaan, zal Groene Ster zondag weer vol aan de bak moeten. Vorig seizoen pakte Groene Ster op eigen veld flink uit door IFC met 4-0 terug te wijzen. Een weliswaar een op het oog eenvoudig lijkende overwinning, maar waarbij ook IFC aantoonde over een goed voetballende ploeg te beschikken. Groene Ster sloeg echter op de juiste momenten toe en boekte door treffers van Roel Schirra (2), Dave Velraeds en Kevin Werker de grootste competitiezege van vorig seizoen.

Langs deze weg nodigen wij iedereen uit om op de laatste zondag van november naar sportpark Pronsebroek te komen om Groene Ster als 12e man langs de lijn te supporteren. Aanvang: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 26 november 2017

Groene Ster – IFC

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: R.C.P. van der Werff uit Drunen

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 12 Meerssen Halsteren 14.30 uur
26-11-2017 Baronie Nuenen 14.30 uur
Periode 2 Woezik UDI’19/CSU 14.30 uur
Juliana’31 EHC/Heuts 14.00 uur
Jong FC Den Bosch Vlissingen 18.00 uur zaterdag 25-11-17
Gemert BVC’12 19.00 uur zaterdag 25-11-17
Groene Ster IFC 14.30 uur
Goes OSS’20 14.30 uur


PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 26 november 2017 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – IFC 1 Bas Tijlkowski pupil van de week. Bas, de zoon van Maikel Tijlkowski (speler van ons zesde elftal), is 6 jaar en zit in groep 3 van Basisschool De Ganzerik. Bas speelt in JO8-3. Zijn jeugdleiders, die hebben Bas en zijn teamgenoten momenteel niet. Dat is niet omdat zijn trainers ontslagen zijn, maar omdat er simpelweg nog geen vaste vrijwilligers gevonden zijn om dit leuke pupillenteam te trainen. Heeft u interesse of kent u een geschikte kandidaat, laat dit dan aan coördinator Daniël Simons weten. De favoriete club van Bas is Roda JC en zijn favoriete speler is Mohamed El Makrini. Bas voorspelt een 1-0 overwinning voor Groene Ster tegen IFC.

 

 


BORDSPONSOR VAN DE WEEK EN BALSPONSOR


PAKKETSPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *