Groene Ster onnodig onderuit in Nuenen

Groene Ster heeft afgelopen zondag een onnodige 4-2 nederlaag geleden tegen het laaggeklasseerde Nuenen. Na een 1-0 ruststand sloeg de Brabantse ploeg in de eerste tien minuten na de pauze genadeloos toe door 2-0 en 3-0 te scoren. In de slotfase kwam Groene Ster nog terug tot 3-2, echter de gelijkmaker bleef uit. In de slotminuut bepaalde Nuenen de eindstand op 4-2.

Op een ijskoud sportpark Oude Landen waren de eerste twee kansen voor Groene Ster. Dylan Zwartjes zag zijn afstandsschot met links op de lat uiteen spatten en spits Eloy Cox faalde in riante positie vrij voor Nuenen-doelman Danilo Verus op aangeven van de in de basis teruggekeerde Dave Velraeds. Hierna verscheen Nuenen enkele keren voor het Groene Ster-doel zonder echt gevaarlijk te worden. Tot na 25 minuten scheidsrechter Sahiner een overtreding constateerde van Roy Janssen op de rand van het zestienmetergebied. De vrije trap werd door Thom van de Donk via de onderkant van de lat raak geschoten: 1-0. Voor de pauze kreeg Groene Ster nog twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Roel Schirra werd op maat bediend door Dylan Zwartjes maar zag zijn kopbal naast gaan en een goede voorzet van Eloy Cox werd niet benut.

De eerste tien minuten van de tweede helft bleken uiteindelijk beslissend. Uit notabene een hoekschop voor Groene Ster counterde Nuenen razendsnel naar de 2-0 via opnieuw topscorer Thom van de Donk. Enkele minuten later was het wederom raak bij een snelle tegenstoot, deze keer via Stefan Hulsen (3-0). De verdedigende discipline -op het juiste moment voldoende mensen achter de bal en teveel vrijheid voor clubtopscorer Thom van de Donk van Nuenen- ontbrak deze wedstrijd opvallend vaak bij Groene Ster en zal een les moeten zijn in de komende duels. Na deze kansloos lijkende achterstand toonde Groene Ster echter wel aan over veerkracht te beschikken. Middels drie toegepaste wissels kreeg de ploeg aanvallend extra impulsen. Met nog twintig minuten op de klok wist Roel Schirra op aangeven van Mick Hellemons te milderen tot 3-1. De vrije ruimte die Groene Ster in een alles of niets offensief weggaf leverde Thom van de Donk nog een enorme kans op, echter doelman Willem-Jan Thijssen voorkwam verder onheil. Tien minuten voor tijd kwam toch de aansluitingstreffer op het scorebord nadat de sterk ingevallen Boyd Joosten de 3-2 liet noteren na goed voorbereidend werk van Dylan Zwartjes en Wessel Franssen. Hierna volgde een tumultueuze slotfase, wat Nuenen-speler Davy van Bokhoven moest bekopen met een rode kaart na een veel te felle charge op Maikel van Kesteren. De vurig gehoopte gelijkmaker voor Groene Ster bleef vervolgens uit. In de slotminuut was de ontstane vrije ruimte achterin bij Groene Ster wederom een kolfje naar de hand van het vlot counterende Nuenen waardoor de eindstand via opnieuw Thom van de Donk op 4-2 werd gezet.

Kortom, een pijnlijke en ook onnodige verliesbeurt voor Groene Ster tegen een slim spelend Nuenen dat met de gekozen spelstrategie eerder ook al op eigen veld hoger geklasseerde teams als Gemert, Goes en Meerssen over de knie wist te leggen. Echter lang tijd om stil te blijven staan bij dit verlies is er niet. De komende dagen staan alweer twee belangrijke wedstrijden op het programma. Aanstaande donderdagavond het bekerduel in Herten tegen SHH (aanvang: 20.00 uur) en aanstaande zondag het laatste thuisduel van de eerste seizoenshelft als de ongeslagen koploper OSS’20 op bezoek komt op sportpark Pronsebroek.

Nuenen – Groene Ster 4-2 (1-0). 24. Thom van de Donk 1-0, 46. Thom van de Donk 2-0, 53. Stefan Hulsen 3-0, 70. Roel Schirra 3-1, 82. Boyd Joosten 3-2, 90.Thom van de Donk 4-2. Scheidsrechter: B. Sahiner (Oss). Rood: Davy van Bokhoven (Nuenen). Geel: Joey van den Berk (Nuenen), Dave Velraeds (Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *