Nuttig oefenduel Jong Groene Ster tegen Patro Eisden

Afgelopen dinsdagavond speelde Jong Groene Ster een verdienstelijk oefenduel tegen het Belgische Jong Patro Eisden, dat met een zestal spelers uit de hoofdmacht (vergelijkbaar met tweede divisie in Nederland) aan de aftrap verscheen op sportpark Pronsebroek. Groene Ster speelde in deze interessante oefenpartij ook met een groot aantal spelers uit de hoofdmacht, waardoor het vanaf de aftrap een gelijkwaardige strijd was. Patro Eisden wist uiteindelijk met 2-3 aan het langste eind te trekken.

Vijf minuten voor de pauze kwam Patro Eisden op een 0-1 voorsprong uit een vrije trap van Leander Peeters. Nog voor de pauze kopte Wessel Fransen de gelijkmaker binnen (1-1) na goed voorbereidend werk van Eloy Cox. Na rust bleef deze in een hoog tempo gespeelde wedstrijd boeien tot de laatste minuut. De bezoekers kwamen op een 1-2 voorsprong door Danielle Montagnino, die uit het niets vrij voor doelman Lars Heuten verscheen. Groene Ster toonde veerkracht en was enkele malen dicht bij de gelijkmaker. Deze viel uit een strafschop na een handsbal van een Belgische verdediger. Mick Hellemons schoot feilloos raak: 2-2. In de slotminuut greep Patro Eisden de volle winst uit opnieuw een vrije trap van Leander Peeters.

Slotconclusie: een uiterst nuttige oefenwedstrijd voor de spelers van de hoofdmacht in de aanloop naar de laatste competitiewedstrijd van 2017 aanstaande zondag in en tegen Gemert en voor de jonge talenten opnieuw een leerzaam duel tegen onze getalenteerde Belgische gasten.


Een reactie

op “Nuttig oefenduel Jong Groene Ster tegen Patro Eisden
Een reactie op “Nuttig oefenduel Jong Groene Ster tegen Patro Eisden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *