Groene Ster verslaat EVV op eigen wintertoernooi

Groene Ster is de hervatting van de tweede competitiehelft van start gegaan met het traditionele Wintertoernooi op het eigen sportpark Pronsebroek. Op vrijdag 5 januari en zondag 7 januari mocht Groene Ster voor de zesde keer als gastheer optreden voor deze jaarlijkse reeks oefenwedstrijden waaraan naast Groene Ster (Hoofdklasse B) derdedivisionist EVV, eersteklasser Chevremont en Roda JC U19 (Eredivisie A) deelnamen.

Groene Ster startte op vrijdagavond met een oefenduel tegen eersteklasser Chevremont, een oude bekende uit de vorige competitiejaargang. Nadat Eloy Cox uit een goede voorzet van Boyd Joosten voor de vroege openingstreffer had gezorgd, liet Chevremont-spits Tim Blättler de gelijkmaker aantekenen door een vrije trap te benutten. In de tweede helft toonde Groene Ster de meeste aanvallende initiatieven, echter doelpunten bleven uit. Tot twee keer toe stond het aluminium een tweede treffer van Groene Ster in de weg, nadat een vrije trap van Dylan Zwartjes op de binnenkant van de paal eindigde en de rebound van Maikel van Kesteren via de lat en Chevremont-doelman Mark Voss geen doelpunt opleverde.

Zondagmiddag wist Groene Ster op een koud sportpark Pronsebroek derdedivisionist EVV uit Echt met 1-0 te verslaan. Een prachtig genomen vrije trap van Dylan Zwartjes bleek voor Groene Ster voldoende om de oefenzege gestalte te geven in een duel waarin de groen-witten met name defensief de zaken prima op orde hadden. EVV, dat aanstaande zondag al de competitie hervat met een uitduel tegen Quick in Den Haag, kwam via verdediger Rick Geenen dicht bij de gelijkmaker. De kopbal van de ex-Fortunees werd echter door toedoen van Groene Ster-doelman Lars Heuten en de lat onschadelijk gemaakt. In de tweede helft weliswaar meer balbezit voor het hoger acterende EVV, maar Groene Ster gaf nauwelijks kansen weg en trok de minimale zege knap over de streep. Enig wapenfeit aan de zijde van EVV was een schot van Faissal Argoubi dat via de lat over het doel verdween.

Al met al zinnige oefenduels voor Groene Ster en de drie deelnemende tegenstanders met het oog op de aanstaande herstart van de competitie. Voor Groene Ster zal deze plaatsvinden op zondag 21 januari 2018 als het Zeeuwse Goes te gast is in Heerlerheide.

Uitslagen Wintertoernooi 2018:

Vrijdag 5 januari 2018
Groene Ster – Chevremont 1-1
EVV – Roda JC U19 5-2

Zondag 7 januari 2018
Chevremont – Roda JC U19 3-2
Groene Ster – EVV 1-0

Bekijk foto’s wintertoernooi Groene Ster (bron: Tom de Cock)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *