COH komt met werkgroep om regionale indeling Hoofdklasse te onderzoeken

Het Centraal Orgaan Hoofdklassen gaat serieus werk maken van het plan om de Hoofdklasse regionaal in te delen en de scheiding tussen de zaterdag en zondag op te heffen. Dinsdagavond stemde een meerderheid van de Hoofdklassers in met het oprichten van een werkgroep om alles te onderzoeken.

“De zondagclubs, met MSC Meppel als aanjager, hebben er veel werk van gemaakt om het anders in te delen. Voor zaterdagclubs blijven er nog steeds een aantal haken en ogen aan zitten”, zegt Ajax-teammanager Jan Fleijsman. De Amsterdammers staan er positief in, mits er thuis- en uit op zaterdagmiddag gespeeld wordt. “Wij willen die regioderby’s wel, maar niet op zaterdagavond. Dat gaan wij niet doen.”

Eerder liet Swift al weten een voorstander te zijn van de regionale indeling. Volgens de eerste plannen zou het dan een competitie worden bestaande uit alle clubs uit Noord-Holland en de Bollenstreek. Op 19 maart is de bondsvergadering en de werkgroep hoopt tegen die tijd de plannen meer concreet te hebben, zodat de KNVB er serieus naar kan gaan kijken. De invoering zal vervolgens wel meer tijd in beslag nemen.

Naast de loting voor de nacompetitie Derde Divisie/Hoofdklasse en Hoofdklasse/eerste klasse werd er tijdens de vergadering van de COH nog een opvallend voorstel gedaan. Clubs willen de overschrijving van 15 naar 30 juni verplaatsen in verband met de nacompetitie. Nu bestaat de kans dat spelers niet weten waar zij voor het volgende seizoen aan toe zijn omdat de nacompetitie dan nog bezig is. De KNVB is bereid daarover na te denken.

Zo kunnen de nieuwe Hoofdklassen eruit komen te zien:

https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1c9OutSTqDP1vXea2oCSDRGFiEujx153N

(bron: www.hetamsterdamschevoetbal.nl)

Lees ook:
http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/130445/Regionale-indeling-hoofdklassevoetbal-stap-dichterbij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *