Groene Ster kan uitstatus oppoetsen bij BVC’12

Voordat het carnavalsgedruis losbarst speelt Groene Ster de komende twee duels in de hoofdklasse B tegen ploegen uit de provincie Gelderland. Op de laatste zondag van januari wacht voor de equipe van Maurice Verbunt allereerst een uitduel bij hoofdklasse-debutant BVC’12 in het Gelderse dorp Beek-Ubbergen. Een week later komt Juliana’31 naar Heerlerheide. Tegen laatstgenoemde wist Groene Ster alweer op 8 oktober 2017 in Malden de laatste uitzege (2-3) van het lopende seizoen bij te schrijven. Om in de winning mood te blijven, de zege op Goes van echte waarde te voorzien en weer eens op vreemde bodem de volle buit mee te nemen naar Limburg zal aanstaande zondag voor Groene Ster enkel en alleen de winst tellen bij BVC’12.

Afgelopen zondag wist Groene Ster middels een 2-0 zege op Goes stuivertje te wisselen op de ranglijst met de Zeeuwen. Met 26 punten op exact de helft van het aantal wedstrijden heeft Groene Ster ten opzichte van vorig seizoen na 15 duels het dubbele puntentotaal op haar conto staan. En met de blik naar de bovenste plaatsen gericht is het prima toeven langs de lijn voor de Groene Ster-supporter. Op basis van de eerste driepunter van 2018 en het eerdere met 2-1 gewonnen thuisduel tegen BVC’12, waarin Groene Ster de vroege achterstand ongedaan wist te maken via treffers van Dylan Zwartjes en Jelle Raets, zullen de groen-witten met vertrouwen afreizen naar Beek-Ubbergen. De manschappen van Maurice Verbunt/Remo Gielkens/Diego Jongen zullen echter ook gewaarschuwd zijn dat winst niet vanzelf zal komen aanwaaien en dat de juiste wedstrijdmentaliteit en vorm van de dag bepalend is. Het fysiek sterke BVC’12 wist immers al voor de winterstop in een reeks van 9 punten uit vier duels hoog geklasseerde ploegen als SV Meerssen (2-0) en Gemert (1-2) te verslaan, tegenstanders die in de huidige top vijf van de hoofdklasse B verblijven.

BVC’12 vertoeft samen met Baronie, Woezik en Juliana’31 in de gevarenzone en zag bij de hervatting van de competitie na een sterk duel een puntje op bezoek bij hoogvlieger Halsteren in rook opgaan met een tegentreffer in de voorlaatste minuut. De ploeg van oud-prof Luuk Maes verloor daarbij ook nog eens afgelopen donderdagavond het duel in de districtsbeker tegen klassegenoot Woezik (2-1) en zal dus komende zondag getergd aan de aftrap verschijnen om de kloof naar de veilige plaatsen niet groter te laten worden. Als het natuurgras op het sportpark van BVC’12 niet al te veel onderhevig is geweest aan de weersomstandigheden zal arbiter Max Kok, die ook het eerste treffen tussen beide ploegen onder zijn hoede had, om 14.00 uur voor de aftrap fluiten.

Geef u op voor de busreis naar Beek-Ubbergen!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.30 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Beek-Ubbergen. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark ’t Groothuis
Alde Weteringweg 1
6573 AZ Beek-Ubbergen

HoofdklasseB

Zondag 28 januari 2018

BVC’12 – Groene Ster

Locatie: Sportpark ’t Groothuis

Scheidsrechter: M.J. Kok (Maastricht)

aanvang: 14.00 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 17 EHC/Heuts Halsteren 14.30 uur
28-01-2018 BVC’12 Groene Ster 14.00 uur
Periode 2 Gemert UDI’19/CSU 14.00 uur
Baronie Woezik 14.30 uur
OSS’20 Vlissingen 14.30 uur
Nuenen Jong FC Den Bosch 14.30 uur
Goes IFC 14.30 uur
Juliana’31 Meerssen 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *