Groene Ster verslaat Meerssen en bekert verder

Groene Ster heeft de volgende ronde in de districtsbeker bereikt door een verdienstelijke 0-2 zege op medehoofdklasser SV Meerssen. Na een dubbelblanke ruststand zorgden rake treffers van Dylan Zwartjes en Eloy Cox ervoor dat de groen-witten zich plaatsen voor de vijfde ronde (achtste finales) van de districtsbeker Zuid II. Op maandag 26 februari 2018 zullen de overgebleven 16 teams uit Noord en Zuid via een openbare loting aan elkaar worden gekoppeld.

Een mooi affiche afgelopen donderdavond in de vierde ronde van de districtsbeker tussen Meerssen en Groene Ster, de twee hoogst spelende ploegen van de zuidelijke kant van het bekertoernooi. Op een ijskoud sportpark Marsana en een door vorst moeilijk bespeelbaar veld was Groene Ster vastberaden om de twee recente competitienederlagen weg te poetsen en weer aan vertrouwen te tanken. In de eerste helft was Meerssen, een ploeg die in de competie in een flow zit, dicht bij de openingstreffer. De snelle Jordie van der Schoot, die verder kordaat in de mandekking zat bij Tom Hermans, wist de paal te raken voorbij doelman Willem-Jan Thijssen. Aan de andere kant zag Dave Velraeds zijn poging gestopt worden door Meerssen-doelman Lennart Quaden en zeilde een schot van Wessel Franssen net over de kruising. Nadat ook een vrije trap van Roel Schirra smoorde in de Meerssen-muur en een kansrijke uitval via Steff de Wit niet werd uitgespeeld, zochten beide teams de warme kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

Na de kantwisseling kreeg Steff de Wit een eerste goede mogelijkheid om de score te openen, echter diens poging kon op het laatste moment geblokt worden door de Meerssen-defensie. Na een uur voetbal kwam het overwicht van Groene Ster tot uitdrukking in de score en konden de verkleumde handen van de meegereisde Groene Ster-supporters op elkaar. Steff de Wit besloot een vrije trap breed te spelen op de vrijstaande Dylan Zwartjes die vervolgens met een onbedaarlijk hard schot in het dak van het doel Meerssen-goalie Quaden versteend liet staan: 0-1. Deze prachtige openingstreffer gaf Groene Ster het juiste duwtje in de rug, want vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Goed voorbereidend werk van Roel Schirra zorgde ervoor dat Eloy Cox als eindstation oog in oog met de Meerssen-doelman koelbloedig wist af te ronden: 0-2. Buiten een kopbal op de lat via de mee opgekomen Meerssen-verdediger Michiel Knops kwam Groene Ster amper in de problemen en werd de 0-2 voorsprong vakkundig naar het einde gespeeld.

SV Meerssen – Groene Ster 0-2 (0-0). 60. Dylan Zwartjes 0-1, 65. Eloy Cox 0-2. Scheidsrechter: G.H.A. Stevens (Budel). Geel: Jeroen Kuijs, Richard Hannon (beiden SV Meerssen), Tom Hermans (Groene Ster).


UITSLAGEN 4E RONDE DISTRICTSBEKER

01 Rhode/Van Stiphout Bouw DAW 1-0
02 OSS’20 Boekel Sport 7-0
03 Prinses Irene Oranje Zwart Helmond 2-1
04 Sparta’25 Deurne 1-3
05 KVC Oranje Minor 1-4
06 SVME GSV’28 1-1 (SVME w.n.s.)
07 Sportclub’25 Bekkerveld 0-1
08 VV ALFA SPORT Lindenheuvel-Heidebloem 2-2 (Lindenheuvel-Heidebloem w.n.s.)
09 Volkel Volharding 2 2-0
10 Wittenhorst Vianen Vooruit 9-1
11 UDI’19/CSU H.B.S.V. 7-0
12 Excellent Gemert 1-4
13 Sportclub Susteren FC Geleen Zuid 1-1 (Sportclub Susteren w.n.s.)
14 Heer MMC Weert 3-0
15 SV Meerssen Groene Ster 0-2
16 De Ster Spaubeek 5-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *