Meerssen – Groene Ster gestaakt na eerste helft

De Limburgse hoofdklasse-derby Meerssen – Groene Ster haalde afgelopen zondag het einde niet. In de rust besloot arbiter Youp Horst uit Leende het duel definitief te staken nadat de leidsman zich onheus bejegend en bedreigd voelde door een staflid en een aantal spelers van Meerssen. Wanneer de resterende tweede helft wordt ingehaald, is vooralsnog niet bekend.

Aanleiding voor de heetgebakerde gang naar de kleedkamers waren in de ogen van Meerssen de beslissingen van scheidsrechter Horst vijf minuten voor rust met achtereenvolgens een rode kaart voor Meerssenaar Jasper Kuijs (na een grove charge op Steff de Wit) en een toegekende strafschop (na vermeend hands van Meerssen-verdediger Michiel Knops) aan Groene Ster. Mick Hellemons benutte de strafschop onberispelijk en zette Groene Ster vlak voor rust op een 0-1 voorsprong. Daarvoor zorgde een aantal standaardsituaties van Meerssen voor hachelijke momenten bij Groene Ster waarbij Eloy Cox de bal voor de doellijn moest wegwerken na een gevaarlijke hoekschop van Meerssen en Wessel Franssen koppend uitverdedigde bij een vrije trap van Lloyd Borgers. Groene Ster, dat op sportpark Marsana een aantal vaste basiskrachten miste, kwam er via de linkerflank een aantal malen goed uit. Mick Hellemons mikte echter te hoog uit een voorzet van Dave Velraeds en Eloy Cox raakte bij een schotpoging de bal niet goed om de Meerssen-goalie in verlegenheid te brengen. Het Limburgse treffen in de hoofdklasse B werd vervolgens in de tweede helft niet meer gespeeld na de beslissing van arbiter Horst, die het na de bedreigingen en verwensingen van Marcel Spa (keeperstrainer Meerssen) en een viertal spelers van Meerssen niet aandurfde om te hervatten. De leidsman uit Leende floot nota bene in Meerssen zijn laatste officiële wedstrijd voor de KNVB. Wordt vervolgd derhalve.

Na het eerdere bekertreffen zal Groene Ster dus nog een derde keer naar Meerssen moeten gaan voor de tweede helft. Gezien het feit dat Meerssen nog twee inhaalduels voor de boeg heeft (welke reeds zijn ingepland op de inhaaldagen 29 april en 6 mei) is enkel nog ruimte voor een inhaalmoment op donderdag 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag). Het ligt echter in de lijn der verwachting dat de tweede helft Meerssen – Groene Ster op een doordeweekse avond wordt ingehaald. De datum hiervoor zal nog nader bekend worden gemaakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *