Groene Ster treft UDI’19/CSU in achtste finale districtsbeker

Donderdagavond is er bekervoetbal op sportpark Pronsebroek als Groene Ster in de achtste finale van de districtsbeker Zuid II klassegenoot UDI’19/CSU ontvangt (aanvang: 20.00 uur). De winnaar van dit bekerduel plaatst zich voor de kwartfinale waarin tweedeklasser Rhode uit Sint-Oedenrode de tegenstander is.

Voor de derde keer sinds de samenvoeging van deel Noord en deel Zuid bij de loting van de achtste finales van de districtsbeker Zuid II treft Groene Ster een tegenstander die ook in dezelfde competitie acteert. In seizoen 2015-2016 wist Groene Ster in de 5e bekerronde middels een 1-2 zege door te bekeren ten koste van OSS’20 om vervolgens in de halve finale van het bekertoernooi na strafschoppen uitgeschakeld te worden tegen Chevremont. In seizoen 2016-2017 wisten de groen-witten de kwartfinale te bereiken door DESO met 2-1 te verslaan, waarna eersteklasser ZSV een sta-in-de-weg bleek voor wat betreft een vervolg in het bekertoernooi.

Na drie uitzeges bij DVO, SHH en SV Meerssen speelt Groene Ster voor het eerst een thuisduel in het bekertoernooi waarin medehoofdklasser UDI’19/CSU te gast is in Heerlerheide. De ploeg van vertrekkend trainer Bert Ruijsch kende als degradant uit de derde divisie een moeizame eerste seizoenshelft, maar heeft in de competitie inmiddels vertrouwen getankt door de laatste twee duels in winst om te zetten tegen de Limburgse ploegen EHC/Heuts (1-6 winst) en SV Meerssen (2-1 winst). De Udense tricolores zullen ook tegen Groene Ster, de derde Limburgse vertegenwoordiger in de hoofdklasse B, een succes willen boeken in het bekertoernooi. Beide ploegen treffen elkaar tevens exact een maand later op zondag 22 april 2018 in competitieverband.

Na de sterke bekervertoning in Meerssen (0-2 zege) zal het voor Groene Ster nu zaak zijn om twee keer vol gas te geven om wederom deelname aan de landelijke bekerstrijd af te dwingen. Na een magere reeks in de competitie zal Groene Ster er alles aan gelegen zijn om goed voor de dag te komen en de kans op continuering van het historische bekersucces (negen maal plaatsing voor het landelijke bekertoernooi) open te houden.

Groene Ster en UDI’19/CSU troffen elkaar reeds eerder dit seizoen in de competitie. In Uden stond in november 2017 een 1-1 remise op het scorebord in een wedstrijd waarin Groene Ster met name na de pauze een sterke indruk achterliet en verzuimde de betere kansenverhouding in de score uit te drukken.

Donderdagavond is iedereen van harte welkom op sportpark Pronsebroek voor dit aantrekkelijke bekeraffiche tussen beide hoofdklassers. Aanvang: 20.00 uur. Wij hopen u langs de lijn te mogen begroeten!

KNVB beker logo
KNVB beker district Zuid II – 5e ronde

Donderdag 22 maart 2018

Groene Ster – UDI’19/CSU

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: M. Bos (Gulpen)

aanvang: 20.00 uur

 


BEKERPROGRAMMA 5E RONDE

SC Susteren – Lindenheuvel-Heidebloem Comb.
Rhode/Van Stiphout Bouw – Volkel (4-1)
Gemert – Heer
De Ster – SVME
Minor – Wittenhorst
Bekkerveld – OSS’20 (2-0)
Groene Ster – UDI’19/CSU
Prinses Irene – Deurne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *