Groene Ster bijt ook tegen Gemert in het stof

Groene Ster blijft kwakkelen in de hoofdklasse B. Na het midweekse bekersucces tegen UDI’19/CSU (3-0) ging Gemert afgelopen zondag in Heerlerheide met de volle buit er vandoor: 1-2. Na een 0-2 ruststand zorgde Dylan Zwartjes in de tweede helft voor de aansluitingstreffer, echter een resultaat bleef uit.

In het prille begin van de competitie stonden zowel Groene Ster als Gemert in de kop van de ranglijst. Met de start van de derde en beslissende periode in de competitie hangt de vlag er totaal anders bij. Gemert eiste de eerste periodetitel op, maar wist uit de zeven duels na na de winterstop alleen tegen Juliana’31 winst te boeken. Groene Ster behaalde in 2018 tegen hoogvlieger Goes de enige driepunter om vervolgens alleen tegen BVC’12 nog een puntje binnen te hengelen. Beide ploegen stonden derhalve met een magere oogst in de tweede seizoenshelft aan de aftrap op sportpark Pronsebroek.

Het sterke optreden in het bekerduel tegen UDI’19/CSU zou Groene Ster voldoende aanknopingspunten hebben moeten geven met het oog op het duel tegen Gemert. Echter in de praktijk pakte het anders uit. Groene Ster-trainer Maurice Verbunt kon niet beschikken over een handvol selectiespelers en zag in de eerste helft twee fatale momenten waar Gemert wist toe te slaan. Nadat Groene Ster weliswaar via Roel Schirra (pegel net naast) en Roy Janssen (op de vuisten van Gemert-doelman Bono Barten) voor het eerste gevaar zorgde, was het toch Gemert dat aan de leiding kwam. Ralf Kemper liep veel te gemakkelijk weg achter de Groene Ster-defensie en werd met inzicht bediend door Ruben Rodrigues: 0-1. Daarna leek een vlammend schot van Dylan Zwartjes voor de gelijkmaker te zorgen, maar Gemert-goalie Bono Barten wist de doelpoging ternauwernood tot hoekschop te verwerken. Aan de andere kant viel een soortgelijke poging wel in het netje nadat Jasper Lalisang in tweede instantie met een gevolleerd schot Willem-Jan Thijssen wist te verschalken. Rust en een 0-2 achterstand.

Na de thee moest Groene Ster de achtervolging inzetten en de afstandspegel van Dylan Zwartjes, dat via een Gemerts been achter doelman Bono Barten in het doel belandde (1-2), zorgde voor een slotoffensief. Met nog een dik kwartier op de klok waren in die hectische slotfase de betere kansen echter voor de bezoekers. Gemertenaar Ruben Rodriques, die volgend seizoen in de Jupiler League acteert bij FC Den Bosch, zag zijn vrije trappen achtereenvolgens door toedoen van Willem-Jan Thijssen en de lat gekeerd worden. Groene Ster toog naar voren, maar het ontbreken van precisie en het niet goed vallen van de opportunistische bal in het drukke Gemertse centrum bood weinig soelaas voor de groen-witten. Na goed voorbereidend werk van Dave Velraeds leek invaller Zaid Akachar in scoringspositie te komen, maar diens poging leverde niets op. De spanning in de slotfase bleef schijnbaar aanwezig nadat in de gapende ruimte Ruben Rodrigues oog in oog met doelman Willem-Jan Thijssen faalde. Ondanks verwoede pogingen viel de gelijkmaker niet meer en slikte Groene Ster de vijfde achtereenvolgende nederlaag.

Met het uitduel bij buurman EHC/Heuts komende zaterdagavond en de thuiswedstrijd tegen Nuenen een week later staan voor Groene Ster twee belangrijke competitieduels op de agenda tegen directe concurrenten. Tel daarbij het bekertreffen in de kwartfinale (donderdag 5 april) tegen tweedeklasser Rhode op en het mag duidelijk zijn dat Groene Ster een cruciale week tegemoet gaat om de gewenste seizoensdoelstellingen verder gestalte te geven.

Groene Ster – Gemert 1-2 (0-2). 26. Ralf Kemper 0-1, 42. Jasper Lalisang 0-2, 70. Dylan Zwartjes 1-2. Scheidsrechter: R.C.P. van der Werff (Drunen). Geel: Cliff Pötgens, Kevin Werker (beiden Groene Ster), Ron Jansen (Gemert).

Bekijk foto’s Groene Ster – Gemert (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *