Groene Ster wil bekerzege vervolg geven tegen Gemert

Na de bekeroverwinning tegen UDI’19/CSU van afgelopen donderdagavond speelt Groene Ster komende zondag een thuisduel in de hoofdklasse B tegen Gemert. Zoals het er naar uitziet kan er zondag weer eens een volledige wedstrijddag worden afgewerkt. Dat gebeurde voor het laatst een week na de carnaval op zondag 18 februari. Daarna volgden vier speeldagen waarin Koning Winter volop aanwezig was en een flink aantal duels uit het programma werden gehaald. Afgelopen zondag bleek sneeuw en ijsvorming op het kunstgras van sportpark Pronsebroek de spelbreker waardoor er een streep werd gezet door Groene Ster – Woezik. Dit duel is opnieuw ingepland voor zondag 29 april 2018. Voor wat betreft informatie omtrent het restant van het eerder gestaakte duel Meerssen – Groene Ster (0-1) is vooralsnog niets bekend gemaakt door de KNVB.

Zondag komt Gemert naar Heerlerheide. De ploeg van vertrekkend trainer Dennis Dekkers eiste de eerste periodetitel op in de hoofdklasse B, maar zakte vervolgens na de winterstop door het ijs met zes achtereenvolgende nederlagen. Twee weken geleden werd de eerste driepunter van 2018 weer begroet middels een 3-0 thuiszege op Juliana’31. Het verschil tussen Gemert en Groene Ster bedraagt op de, inmiddels door alle afgelastingen vertroebelde, ranglijst slechts twee verliespunten.

Datgene wat donderdagavond in het met 3-0 gewonnen bekerduel met UDI’19/CSU op de mat werd gelegd door Groene Ster zal ook zondag nodig zijn om Gemert te bestrijden. De ploeg van Maurice Verbunt/Diego Jongen/Remo Gielkens zal na een magere reeks in de competitie (vier achtereenvolgende nederlagen) het tij willen keren om het zoet van een overwinning ook weer in competitieverband te proeven. Thuiswinst zal dan ook voor Groene Ster het enige uitgangspunt zijn om de grens van 30 punten op de ranglijst te bewerkstelligen. Voor wat betreft de historische resultaten van de editie Groene Ster – Gemert in de hoofdklasse B wisten de groen-witten tweemaal de volle buit op Pronsebroek te houden. In seizoen 2003-2004 kopte Leon Coolen in de slotminuut Groene Ster na een 4-3 thuiszege en in seizoen 2011-2012 versloeg Groene Ster de latere kampioen Gemert met 2-0 via twee doelpunten van Dave Zafarin. Vorig seizoen besloten beide ploegen met een doelpuntrijke 3-3 remise.

Langs deze weg nodigen wij iedereen uit om Groene Ster te supporteren in het duel van aanstaande zondag. Kom naar sportpark Pronsebroek en steun Groene Ster als 12e man langs de lijn! Aanvang: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 25 maart 2018

Groene Ster – Gemert

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: R.C.P. van der Werff uit Drunen

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 23 Vlissingen Juliana’31 14.00 uur
25-03-2018 Jong FC Den Bosch Goes 14.30 uur
Periode 3 IFC Baronie 14.00 uur
Woezik EHC/Heuts 14.30 uur
Meerssen BVC’12 14.30 uur
Groene Ster Gemert 14.30 uur
UDI’19/CSU Nuenen 14.00 uur
Halsteren OSS’20 14.30 uur


PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 25 maart 2018 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Gemert 1 Lenn Wassing pupil van de week. Lenn is 10 jaar en zit in groep 6 van basisschool De Ganzerik. Lenn speelt rechtsbuiten in JO11-2 welk team getraind wordt door Danny Halmans, Alwin Nunemete en Joey Vliegen. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Justin Kluivert. Lenn voorspelt een 3-2 overwinning voor Groene Ster tegen Gemert.

 

 

 


BALSPONSOR


SPONSOR VAN DE WEEK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *