Groene Ster bij laatste acht na 3-0 bekerwinst op UDI’19

Groene Ster bereikte afgelopen donderdagavond de kwartfinale in de districtsbeker Zuid II door op eigen veld competitiegenoot UDI’19/CSU te verslaan: 3-0. Groene Ster startte sterk aan het bekertreffen en zag die dadendrang beloond worden in de eerste helft door treffers van Wessel Franssen en Eloy Cox. Vlak voor het eindsignaal wist opnieuw Wessel Franssen met een rake kopbal het pleit definitief te beslechten. In de volgende bekerronde (donderdag 5 april) wacht voor Groene Ster wederom een thuisduel tegen tweedeklasser Rhode/Van Stiphout Bouw.

Na het eerste fluitsignaal van arbiter Marco Bos was het Groene Ster wat de klok sloeg door goed druk op de Udense defensie te zetten en gelijk een aantal mogelijkheden af te dwingen. Een schot van Roel Schirra werd geblokt en aanvoerder Maikel van Kesteren vond in zijn doelpoging UDI’19-goalie Nick van der Horst op zijn pad. In de 12e minuut werd balverlies aan de kant van UDI’19/CSU afgestraft door Groene Ster. Roel Schirra wist Wessel Franssen in stelling te brengen die de bal vervolgens door de benen van de Udense goalie in het netje liet belanden: 1-0. UDI’19, dat in Heerlerheide middenveld-regisseur en ex-prof Roald van Hout miste, probeerde aanvallend meer gevaar te stichten maar tot noemenswaardige kansen leidde dit niet. Na een dik half uur voetbal wist Groene Ster de score uit te breiden. Na sterk doorzetten en een dito lage voorzet over de grond van Dylan Zwartjes was het Eloy Cox die oog in oog met de UDI’19-doelman de 2-0 liet aantekenen.

In het tweede bedrijf kreeg Groene Ster vanuit de tegenstoot steeds een aantal goede opties om het duel definitief in het slot te gooien. UDI’19/CSU ging nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer, maar buiten een kansrijke poging van verdediger Nick van Dijk wist de ploeg van vertrekkend trainer Bert Ruijsch niet tot uitgespeelde kansen te komen. Dat laatste was met name de verdienste van een hardwerkend Groene Ster dat vanuit de juiste mentaliteit een collectieve teamprestatie op de kunstgrasmat wist te leggen. Een aantal schotpogingen via de voet van Dylan Zwartjes zeilden over het doel van UDI-doelman Nick van der Horst, maar in de voorlaatste minuut was het alsnog prijs. Wessel Franssen stond op de juiste plek om zijn kopgrage hoofd tegen een afgemeten voorzet van Dylan Zwartjes te zetten: 3-0.

Groene Ster voegt zich bij de laatste acht van het districtsbekertoernooi en zal nu in de kwartfinale op sportpark Pronsebroek een nieuwe deelname aan de landelijke bekerstrijd voor seizoen 2018-2019 mogen afdwingen. De bekerwinst tegen UDI’19/CSU zal eveneens vertrouwen moeten geven voor het vervolg in de competitie, die na de afgelasting van verleden week komende zondag weer wordt hervat met een thuisduel tegen Gemert.

Groene Ster – UDI’19/CSU 3-0 (2-0). 12. Wessel Franssen 1-0, 38. Eloy Cox 2-0, 89. Wessel Franssen 3-0. Scheidsrechter: M. Bos (Gulpen). Geel: Dylan Zwartjes (Groene Ster), Lars van Geelkerken (UDI’19/CSU).

Bekijk foto’s Groene Ster – UDI’19/CSU (bron: Tom de Cock)

Bekijk programma en uitslagen districtsbeker


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *