Groene Ster maakt zich op voor burenstrijd met EHC/Heuts

Zaterdagavond staat de Heerlense stadsderby in de hoofdklasse B op het programma: EHC/Heuts – Groene Ster. Eigenlijk kijkt iedereen er heel het seizoen naar uit: dé derby tussen de twee hoogste spelende Heerlense amateurvoetbalclubs. Beide ploegen zijn aan een slechte reeks bezig en snakken naar een driepunter. Om 19.30 uur zal arbiter Max Kok voor de aftrap fluiten op sportpark De Dem.

2018 is voor zowel Groene Ster als EHC/Heuts in competitieverband nog niet het jaar om over naar huis te schrijven. Groene Ster behaalde vier punten uit de zeven gespeelde duels van 2018. EHC/Heuts daarentegen moest acht nederlagen op rij slikken in de tweede seizoenshelft. Assistent Fred Theunissen neemt inmiddels de honneurs waar nadat hoofdtrainer Gerard Douven op non-actief werd gesteld. De Hoensbroekenaren sloten 2017 nog af op een vijfde plek op de ranglijst, maar zijn door de puntloze reeks in de gevarenzone beland met nog slechts een punt achterstand op een rechtstreekse degradatieplek. EHC/Heuts, dat in mei 2018 het 100-jarig bestaan viert, zal de derby willen aangrijpen om de negatieve reeks te doorbreken.

De nipte nederlaag tegen Gemert betekende voor Groene Ster afgelopen zondag inmiddels de vijfde nederlaag op rij, terwijl even daarvoor het bekerduel tegen klassegenoot UDI’19/CSU nog overtuigend met 3-0 in winst werd omgezet. In het bekertoernooi gaat het dan ook crescendo met de manschappen van Maurice Verbunt, waar donderdagavond 5 april het duel in de kwartfinale wacht tegen tweedeklasser Rhode en er dus wederom een ticket voor de landelijke TOTO KNVB-beker kan worden afgedwongen. Voor Groene Ster is het nu zaak om de grilligheid tussen de bekerwedstrijden en de competitie te doorbreken en komende zaterdagavond vol voor de winst te gaan op sportpark De Dem. EHC/Heuts loopt in de tussentijdse stand zeven verliespunten achter op Groene Ster, waardoor de groen-witten bij winst goede zaken kunnen doen en de blik richting middenmoot kunnen aanscherpen.

Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge treffen in een 2-2 gelijkspel. Op een zonovergoten sportpark Pronsebroek nam Groene Ster de leiding via twee treffers van aanvoerder Maikel van Kesteren, maar toch wist EHC/Heuts in de slotfase te egaliseren middels twee rake vrije trappen van Michele Zotti.

Jubilarissen
Komende zaterdag speelt centrale verdediger Kevin Werker (5e seizoen) zijn 150e officiële wedstrijd voor de Heerlerheidse hoofdklasser. Eerder dit seizoen stonden er ook al vier jubilarissen op het veld. In de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd bij Juliana’31 speelde doelman Willem-Jan Thijssen (9e seizoen) zijn 250e wedstrijd en aanvaller Roel Schirra (6e seizoen) zijn 150e wedstrijd voor Groene Ster, terwijl in de thuiswedstrijd tegen EHC/Heuts (2-2) aanvoerder Maikel van Kesteren (11e seizoen) en middenvelder Roy Janssen (7e seizoen) respectievelijk hun 350e en 200e officiële wedstrijd speelden voor de hoofdmacht.

Bij elkaar opgeteld hebben deze vijf jubilerende sterkhouders samen 1100 officiële wedstrijden gespeeld in de hoofdmacht van Groene Ster. Het bestuur van Groene Ster zal op een centraal moment dit seizoen alle spelers huldigen die in het seizoen 2017-2018 een jubileum aantal wedstrijden hebben gespeeld in het vlaggenschip van de vereniging.

Langs deze weg hopen wij komende zaterdagavond vele Groene Ster aanhangers langs de lijn te verwelkomen op het sportpark van EHC/Heuts om de sterdragers dat extra steuntje in de rug te geven voor deze interessante derbystrijd. Zorg dat je erbij bent!

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark De Dem
Demstraat 13
6431 TE Hoensbroek

HoofdklasseB

Zaterdag 31 maart 2018

EHC/Heuts – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Dem

Scheidsrechter: M.J. Kok uit Maastricht

aanvang: 19.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 24 EHC/Heuts Groene Ster 19.30 uur zaterdag 31-03-18
01-04-2018 BVC’12 IFC 14.00 uur
Periode 3 Nuenen Halsteren 19.30 uur zaterdag 31-03-18
Gemert Vlissingen 18.00 uur zaterdag 31-03-18
Baronie Jong FC Den Bosch 18.30 uur zaterdag 31-03-18
OSS’20 Meerssen 18.30 uur zaterdag 31-03-18
Juliana’31 Woezik 14.00 uur
Goes UDI’19/CSU 14.30 uur zaterdag 31-03-18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *