Groene Ster JO13-1 op karakter door naar de regio KNVB bekerfinale

Woensdag 18 april om 19.00 uur mochten de strijders van Groene Ster JO13-1 het opnemen in Amstenrade tegen VV Amstenrade JO13-1 om uit te maken wie een plek in de finale mocht bemachtigen.

Groene Ster opende sterk tegen het fysiek veel sterkere Amstenrade en creëerde flink wat mogelijkheden. Amstenrade werd vastgezet op eigen helft, de strijders van Groene Ster waren dominant, dus moest er geconcentreerd opgelet worden in de omschakeling, in de 8e minuut werd de ban gebroken Groene Ster zocht weer de aanval dit keer via links, na een geweldige individuele aktie werd de vrije man gezocht en werd de trekker overgehaald 0-1. Niet veel later werd er weer frivool aangevallen, over meerdere schijven werden weer de spitsen gezocht en werd deze aanval weer goed afgemaakt, dit betekende een 0-2 voorsprong. Groene Ster bleef gevaarlijker helaas werd het derde doelpunt niet gemaakt. In 20e minuut kreeg Groene Ster een fikse tegenvaller te incasseren, onze laatste man ging door zijn enkel waardoor we en de 2-1 moesten incasseren en wat veel erger was voor onze laatste man was het einde wedstrijd. We gingen rusten met een 2-1 voorsprong.

Na de rust gingen de strijders van Groene Ster  weer verder waarmee ze begonnen waren, duels winnen, proberen te voetballen en kansen creëren, kansen creëerden ze alleen de bal ging er niet in, na een van de spaarzame aanvallen van Amstenrade viel de bal voor de voeten bij de Amstenrade middenvelder die onze tijger in de goal kansloos liet en stond het plots 2-2. Ongeloof stond op de gezichtjes van de Groene Ster spelers, maar ze stroopten de mouwen nog eens goed op, en er ontstond één richtings verkeer richting doel van Amstenrade, paal, lat pech en een behoorlijke keeper stonden een nieuwe voorsprong voor Groene Ster in de weg. Amstenrade kreeg ook nog één dot van een kans maar gescoord werd er niet meer. Dus was de eindstand 2-2  en moesten strafschoppen beslissen wie er naar de finale mocht.

Onze tijger (doelman) in de goal was teleurgesteld in de gemiste kansen, dus kreeg hij de opdracht om te de man of the match te worden. En dat deed hij met overtuiging, nadat onze eerste strafschop gemist werd pakte onze tijger de volgende twee pingels van Amstenrade, wij misten geen meer, dus werd de strafschoppen reeks met 4-3 gewonnen door Groene Ster en werd de plek in de finale veilig gesteld.

Chapeau voor de strijders van Groene Ster JO13-1. Wat hebben jullie de trouwe aanhang, trainers, ouders en iedereen die jullie een warm hart toedraagt een spannende en vooral een super spannende avond bezorgd. Jullie hebben dik verdiend gewonnen. Trots en vooral heel trots op jullie jongens, strijders van het eerste uur.

De trainers van JO13-1 John, Marc, Luigi en Lancho.

Staf en spelers ook namens Bestuur en Jeugdcommissie proficiat met dit prachtige resultaat.

(ingestuurd verslag)

N.B.:
De bekerfinale wordt gespeeld op zaterdag 2 juni bij RKSV Minor in Nuth. Bij winst volgen de districtsfinales op 9 of 10 juni in Schijndel.


 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *