Groene Ster verliest bij ongeslagen koploper

Tegen koploper OSS’20 heeft Groene Ster afgelopen zondag niet voor een verrassing kunnen zorgen. Na een eerste helft zonder doelpunten, zette de ongeslagen koploper na de pauze orde op zaken en won met 3-0. Een eigen doelpunt en twee Osse treffers uit standaardsituaties bleken Groene Ster de das om te doen.

Nadat OSS’20-spits Rob van Sonsbeek na zes minuten zijn schot via de buitenkant van de paal naast zag gaan, was er na een kwartier spelen de beste kans uit de eerste helft voor Groene Ster. Roel Schirra verscheen geheel vrij voor OSS’20-doelman Rick van der Leest, echter de geplaatste schuiver sprong via de binnenkant van de paal weer het veld in. Vijf minuten later bracht Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen knap redding bij een verraderlijk schot van Ferhat Coskun van dichtbij. Groene Ster wist voor de pauze nog een gevaarlijke aanval op te zetten via Roy Janssen en Maikel van Kesteren, echter zonder succes.

Meteen na de aftrap voor de tweede helft schoot Roel Schirra over waarna de aanvallende druk van OSS’20 steeds groter werd. Onnodig balverlies aan Groene Ster-zijde werd genadeloos afgestraft via een snelle Osse aanval over de rechtervleugel. De voorzet werd door Kevin Werker ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-0. De aanvallende druk van OSS’20 bleef aanhouden, hetgeen resulteerde in de nodige hoekschoppen voor de thuisclub. Uit een van deze hoekschoppen kopte de mee na voren gekomen laatste man Mats van Huijgevoort hoog opspringend de 2-0 achter Willem-Jan Thijssen. In de slotfase twee kansjes voor Groene Ster. Een vrije trap van Kevin Werker en een afgekeurd buitenspeldoelpunt van invaller Wessel Franssen op aangeven van Cliff Pötgens. In blessuretijd was het opnieuw Mats van Huijgevoort die met een vrije trap de eindstand op 3-0 bepaalde.

OSS’20 – Groene Ster 3-0 (0-0). 55. Kevin Werker (eigen doelpunt) 1-0, 70. Mats van Huijgevoort 2-0, 90. Mats van Huijgevoort 3-0. Scheidsrechter: J. Rozendal (Zwaagwesteinde). Geel: Rob van Sonsbeek, Ferhat Coskun (beiden OSS’20), Sebastiaan de Jongh, Tom Hermans (beiden Groene Ster).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *