Groene Ster blijft lang overeind in halve finale tegen Gemert

In een enerverende en echte bekerkraker op bezoek bij Gemert heeft Groene Ster afgelopen donderdag haar Waterloo gevonden in het bekertoernooi. In een gelijkopgaand duel bleef Groene Ster tot de slotminuut overeind in de halve finale van de districtsbeker Zuid II. De thuisclub scoorde in de 90e minuut uit een vrije trap de winnende treffer. Gevochten als leeuwen, maar geen bekerfinale voor Groene Ster.

In en tegen competitiegenoot Gemert speelde Groene Ster een prima wedstrijd. Vanaf de aftrap was het spelbeeld duidelijk. Het meeste balbezit was voor Gemert en Groene Ster probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit leverde een spannende strijd op waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Gemert had moeite met de gedisciplineerde speelwijze van de sterdragers. Beste bewijs hiervoor was dan ook dat de gevaarlijkste en succesvolle momenten van de thuisclub uit spelhervattingen tot stand kwamen. Na een kwartier spelen ranselde Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen een vrije trap van Ruben Rodrigues knap uit zijn doel. Vijf minuten later deed Willem-Jan Thijssen hetzelfde door een vrije trap van Dennis Groen uit de linkerhoek te tikken. Voor Groene Ster waren er twee kleine mogelijkheden via Eloy Cox en Maikel van Kesteren.

De tweede helft zou zeker qua spanning met de minuut oplopen. Amper uit de kleedkamers wist Gemert de score te openen nadat de mee naar voren gekomen en boomlange verdediger Bram Jacobs uit een vrije trap ongehinderd via de onderkant van de lat raak kon koppen: 1-0. Groene Ster vermande zich snel en vijf minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. Nadat eerst een kopbal van Jelle Raets de verre hoek net miste, wist Groene Ster even later te egaliseren. Fraai voorbereidend werk van Roel Schirra werd op waarde geschat middels een rake kopbal van aanvoerder Maikel van Kesteren: 1-1. Hierna bleef Groene Ster fier overeind in een duel waar het tactische concept van trainer Maurice Verbunt goed uitpakte. Gemert kreeg nog een grote kans via Ralf Kemper, maar doelman Willem-Jan Thijssen stond wederom zijn mannetje. Groene Ster kreeg in de eindfase ook nog twee kansen via een kopbal van Maikel van Kesteren en voor de ingevallen Boyd Joosten.

Waar iedereen zich al leek te verzoenen met de aanstaande strafschoppenserie werd de slotminuut Groene Ster alsnog fataal. Topscorer Ruben Rodriques, die verder onzichtbaar was en goed beteugeld werd door Roy Janssen, schoot een vrije trap namens Gemert feilloos in de driehoek: 2-1. Hierna kwam vreugde en teleurstelling al snel bij elkaar en probeerde Groene Ster in de blessuretijd met een alles-of-niets offensief nog voor de gelijkmaker te gaan. Ondanks enkele hachelijke momenten voor het Gemert-doel kwam de gelijke stand er niet meer, alhoewel een dergelijke einduitslag qua veldverhoudingen zeker niet ongepast zou zijn geweest na 90 minuten voetbal. In de hectische slotminuten en na het eindsignaal gebeurde er van alles wat niet op een voetbalveld thuishoort. Arbiter Henk Heuts uit Echt trok daarbij een aantal rode kaarten uit zijn borstzak voor Jasper Lalisang (middelvinger-gebaartjes richting de dug-out van Groene Ster bij de 2-1) en voor Ralf Kemper (Gemert) en Sebastiaan de Jongh (Groene Ster). Gemert speelt de bekerfinale op Hemelvaartsdag tegen eersteklasser Wittenhorst. Groene Ster kan zich gaan focussen op de eindspurt in de hoofdklasse B.

Gemert – Groene Ster 2-1 (0-0). 46. Bram Jacobs 1-0, 51. Maikel van Kesteren 1-1, 90. Ruben Rodrigues 2-1. Scheidsrechter: H.M.H. Heuts (Echt). Rood: Jasper Lalisang, Ralf Kemper (beiden Gemert), Sebastiaan de Jongh (Groene Ster). Geel: Coen Brouwers (Gemert), Mick Hellemons, Jelle Raets, Roy Janssen (allen Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *