Groene Ster naar Zuid-Holland voor treffen met IFC

Komende zondag stapt Groene Ster dit seizoen de voorlaatste keer de bus in voor een uitduel als een bezoek wordt gebracht bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Beide ploegen hebben theoretisch nog wat puntjes nodig om het woord klassebehoud definitief uit te mogen spreken.

Door de inhaalduels van de laatste weken is de competitie in de hoofdklasse B qua gespeelde wedstrijden nagenoeg in balans, waardoor de laatste drie speeldagen de definitieve beslissingen gaan geven. Groene Ster verspeelde afgelopen woensdagavond de 0-1 voorsprong in Meerssen alsnog en moest genoegen nemen met een puntje. De ploeg van Maurice Verbunt heeft daarmee na 27 duels al het puntentotaal (37) van vorig seizoen geëvenaard na een volledige competitie. Dat puntenaantal was vorig seizoen goed voor een negende plek in de eindklassering, de plek die Groene Ster als koploper van het rechterrijtje nu ook inneemt. De kloof naar de bedreigde streep (BVC’12) bedraagt zeven punten, waardoor de groen-witten op bezoek bij IFC nog vol voor een goed resultaat dienen te gaan om zich ook daadwerkelijk rekenkundig veilig te spelen.

Dezelfde soort woorden zullen ook voor opponent IFC gelden. De ploeg van oud-prof Virgil Breetveld sprokkelde op Hemelvaartsdag een puntje bij Nuenen (1-1) en staat met het oog op de onderlinge ontmoeting van komende zondag met 36 punten één schamel puntje onder Groene Ster op een 11e plaats. IFC zal derhalve op eigen veld ook eventuele onzekerheden willen wegnemen met het oog op klassebehoud.

Voor wat betreft de onderlinge historie bewaart Groene Ster vooral op het eigen sportpark Pronsebroek goede herinneringen. In seizoen 2016-2017 wist Groene Ster de Ambachtenaren met 4-0 te verslaan en in deze competitiejaargang boekte Groene Ster in november 2017 de grootste overwinning tot nu toe met een sterke 5-1 thuiszege op IFC. De ontmoeting in Hendrik-Ido-Ambacht leverde Groene Ster vorig seizoen een 2-1 nederlaag op, toen in de slotminuut een gelijkspel alsnog werd verspeeld.

Geef u op voor de busreis naar Hendrik-Ido-Ambacht!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.15 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Hendrik-Ido-Ambacht. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Schildman
Reeweg 75 B
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

HoofdklasseB

Zondag 13 mei 2018

IFC – Groene Ster

Locatie: Sportpark Schildman

Scheidsrechter: Y. Pieters uit Utrecht

aanvang: 14.00 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 28 EHC/Heuts Juliana’31 14.30 uur
13-05-2018 Vlissingen Jong FC Den Bosch 14.00 uur
Periode 3 BVC’12 Gemert 14.00 uur
IFC Groene Ster 14.00 uur
OSS’20 Goes 14.30 uur
Halsteren Meerssen 19.00 uur zaterdag 12-05-18
Nuenen Baronie 14.30 uur
UDI’19/CSU Woezik 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *