Groene Ster geeft twee punten weg in restant tegen Meerssen

De nog te spelen tweede helft van de eerder op 11 maart gestaakte derby bij SV Meerssen heeft Groene Ster slechts een punt opgeleverd: 1-1. Ondanks voldoende kansen om de score uit te breiden, ging het vier minuten voor het eindsignaal alsnog mis voor Groene Ster toen SV Meerssen via invaller Agit Sahin alerter reageerde bij een diepe bal.

Hoofdtrainer Maurice Verbunt verliet not amused het veld op sportpark Marsana nadat Groene Ster verzuimde de 0-1 voorsprong verder uit te bouwen en in de slotfase van de tweede helft alsnog de 1-1 moest worden geslikt. Daarmee werden twee punten verspeeld die Groene Ster goed had kunnen gebruiken en het gat naar de dit seizoen prima presterende promovendus SV Meerssen verkleind had kunnen worden. Ten opzichte van de laatste duels kende Groene Ster enkele mutaties en ontbraken er diverse spelers door destijds actieve schorsingen en huidig blessureleed.

Ondanks dat er maar drie kwartier voetbal werd gespeeld, stonden er nog voldoende supporters langs de lijn die nieuwsgierig waren hoe de eerder gestaakte derby met een 0-1 voorsprong voor Groene Ster en een gedecimeerd Meerssen zou aflopen. De man-meer-situatie voor Groene Ster kwam niet echt aan het daglicht in een helft waarin het wel kansen regende. Groene Ster liet echter na om de betere kansenverhouding in de score uit te drukken. Zo mikte Dave Velraeds uit een omhaal te hoog na een verre inworp van Dylan Zwartjes en bleek een inzet van Boyd Joosten een makkelijke prooi voor Meerssen-doelman Lennart Quaden. Laatstgenoemde bleek ook een sta-in-de-weg door redding te brengen op een kopbal van Wessel Franssen, waarna de aansluitende hoekschop van Dylan Zwartjes door Mick Hellemons op de lat werd gekopt. Nadat ook een schot van Dylan Zwartjes door de thuisclub-goalie werd gepareerd en de rebound van Wessel Franssen wegens buitenspel werd afgekeurd, dook ook Meerssen een aantal malen gevaarlijk op voor het Groene Ster-doel. Daarbij moest Willem-Jan Thijssen handelend optreden bij een doelpoging van Paul Odekerken en bracht de lat redding voor Groene Ster na een vrije trap van Julien Rompelberg. De cornerverhouding 6-3 in het voordeel van Meerssen was typerend voor het feit dat de thuisploeg, vooral met lange ballen, bleef azen op dat ene kansje. Waar aan de ene kant Groene Ster het naliet om via de doorgebroken Boyd Joosten toe te slaan, viel in de slotfase dan toch de gelijkmaker. Nadat eerst Willem-Jan Thijssen een kopbal van Paul Odekerken nog onschadelijk kon maken, kopte Meerssen-invaller Agit Sahin tegendraads de 1-1 binnen. De totstandkoming van de gelijkmaker kon Groene Ster zichzelf aanrekenen, nadat defensief niet kordaat werd ingegrepen na een opportunistische diepe bal van de gastheren die lang genoeg onderweg was.

Meerssen – Groene Ster 1-1 (0-1). 45. Mick Hellemons (strafschop) 0-1, 86. Agit Sahin 1-1. Scheidsrechter: J.A.B. Lensink (Arnhem). Geel: Jeroen Kuijs, Jordie van der Schoot (beiden SV Meerssen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *