Groene Ster blijft hoofdklasser ondanks verlies bij IFC

Ondanks de 3-1 nederlaag bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht blijft Groene Ster hoofdklasser. De beide staartploegen Juliana’31 (3-0 verlies bij EHC/Heuts) en BVC’12 (0-3 verlies tegen Gemert) verloren, waardoor Groene Ster met 37 punten niet meer in te halen is door de vier onderste ploegen. Nadat de twee voorbije seizoenen op het laatste moment het vege lijf werd gered (in seizoen 2016-2017 op de slotdag bij Quick in Den Haag en in seizoen 2015-2016 in de finale van de nacompetitie tegen SVBO uit Emmen), zijn de groen-witten dit seizoen twee wedstrijden voor het einde van de competitie volledig veilig. Ondanks dat er wellicht hogere verwachtingen waren na de uitstekende eerste competitiehelft al met al een prima en collectieve prestatie in de dit seizoen sterke hoofdklasse B. Groene Ster gaat daardoor in seizoen 2018-2019 voor het achtste seizoen onafgebroken van start in de hoofdklasse, daarmee is de Heerlerheidse ploeg op dit moment de langst spelende Limburgse ploeg die onafgebroken in de hoofdklasse speelt. Een compliment aan spelers en staf is dan ook zeker op zijn plaats.

Tegen IFC keerde de tegen Meerssen geschorste Maikel van Kesteren en Roy Janssen terug in de basis. Voor zowel IFC als Groene Ster waren de belangen voor de aftrap groot, winst betekende immers voor beide ploegen definitieve handhaving zonder afhankelijk te zijn van andere resultaten. Dit begreep IFC duidelijk het beste, want de thuisclub ging voortvarend van start. Na vijftien minuten stond er al een 2-0 voorsprong voor de thuisclub op het scorebord door doelpunten van aanvoerder Danny Slingerland en Noël Goossens. Tegentreffers die te verwijten waren aan onnodig balverlies en desorganisatie aan de zijde van Groene Ster. Voor Groene Ster in de verslapen eerste helft slechts een klein kansje, op aangeven van Dylan Zwartjes zag Eloy Cox zijn inzet voorlangs gaan. Vlak voor de pauze werd de schade nog groter voor Groene Ster na een geplaatste schuiver van Achraf el Hajouti: 3-0.

Na rust bracht hoofdtrainer Maurice Verbunt twee frisse krachten met Boyd Joosten voor Jelle Raets en Wessel Franssen voor Cliff Pötgens. De eerste drie echte doelrijpe kansen waren voor Groene Ster, echter een snelle treffer bleef uit mede door toedoen van het aluminium. Een schotpoging van Dylan Zwartjes en een kopbal van Wessel Franssen troffen geen doel en eindigden op de paal. Na een enorme kans voor IFC was Kevin Werker ongelukkig toen hij zijn schot net naast zag gaan. Pas in de slotfase kreeg Groene Ster loon naar werken in een verder goed gespeelde tweede helft. Invaller Wessel Franssen liet zijn vijfde competitietreffer aantekenen door de 3-1 achter IFC-doelman Davey van Pelt te koppen. Ten opzichte van drie eerdere en beslissende kopballen (Baronie, Jong FC Den Bosch en Juliana’31) van Wessel Franssen deze keer slechts een doelpunt van statistische waarde. Tot slot moest de IFC-doelman twee minuten later al zijn kwaliteiten tonen om opnieuw een kopbal van Wessel Franssen uit de benedenhoek te ranselen.

Slotconclusie: Groene Ster kende deze wedstrijd een dramatische start en ontbeerde na de pauze het geluk om aansluiting te krijgen. Echter objectief gezien een verdiende overwinning voor IFC dat voor rust succesvol drie maal toesloeg en de eerdere 5-1 oorwassing in Heerlerheide kon wreken. Voor Groene Ster resteren nog twee wedstrijden om te klimmen naar de middenmoot, een leuke uitdaging met twee aansprekende tegenstanders. Aanstaande zondag (Eerste Pinksterdag) komt nummer drie Halsteren op bezoek (aanvang: 14.30 uur) en op de slotdag van de competitie (zondag 27 mei) gaat Groene Ster in Zeeland op bezoek bij Vlissingen.

IFC – Groene Ster 3-1 (3-0). 4. Danny Slingerland 1-0, 17. Noël Goossens 2-0, 38. Achraf el Hajouti 3-0, 89. Wessel Franssen 3-1. Scheidsrechter: Y. Pieters (Utrecht). Geel: Edison Warner (IFC), Roy Janssen (Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *