Groene Ster sluit seizoen met gelijkspel af

Het slotduel van de competitie Vlissingen – Groene Ster, met als inzet de negende plaats, werd evenals het laatste thuisduel tegen Halsteren een wedstrijd zonder doelpunten (0-0). Opnieuw waren de beste kansen voor Groene Ster, echter het scoren van doelpunten bleef uit voor de groen-witten. En dat terwijl Groene Ster het laatste half uur met tien man verder moest nadat verdediger Tom Hermans zijn tweede gele kaart had geïncasseerd.

Maar liefst zes selectiespelers van Groene Ster ontbraken in het slotduel wegens uiteenlopende redenen. Door schorsingen en blessures stonden Roel Schirra, Steff de Wit, Dave Velraeds, Dylan Zwartjes, Roy Janssen en Mick Hellemons niet aan de aftrap op het Zeeuwse sportpark Irislaan. Groene Ster kon derhalve, buiten de trouwe supporters die ook deze laatste competitiewedstrijd aanwezig waren, dan ook over extra Groene Ster-supporters beschikken op de tribune.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Vlissingen. Op de hobbelige grasmat werd een vrije trap van Geraldi Geerman door Steve Schalkwijk naast gekopt. Groene Ster zocht hierna steeds vaker de aanval op en creëerde de eerste kansjes via Cliff Pötgens en Boyd Joosten. Na ruim twintig minuten leek Groene Ster op voorsprong te komen, echter het strakke schot van de mee opgekomen verdediger Tom Hermans werd door Vlissingen-doelman Joan van Belzen half gekeerd. De rebound leek door Wessel Franssen te worden ingetikt voor de openingstreffer, ware het niet dat Vlissingen-verdediger Dangelo Martien met een alles-of-niets-poging de bal van de lijn haalde. Voor de pauze viel er nog een goede aanval van Groene Ster te aanschouwen nadat Maikel van Kesteren de meegelopen Jelle Raets in een vrije schietpositie bracht, diens schot werd echter gestopt door de Vlissingen-doelman. Voor de ploeg van John Karelse ontstond er nog een mogelijkheid nadat Jarreau Manuhuwa net naast schoot.

Na de pauze opnieuw de beste kansen voor Groene Ster. De hard werkende Boyd Joosten verscheen twee keer vrij voor de Vlissingen-doelman maar verzuimde te scoren en in de voorlaatste minuut zag Maikel van Kesteren zijn doelpunt afgekeurd worden wegens gevaarlijk spel.

Terugblikkend mogen we stellen dat de gehavende Groene Ster-ploeg prima overeind bleef in Vlissingen en zelfs de beste kansen had voor de eindzege. Compliment dan ook aan de jonge ploeg, waarin doelman Lars Heuten prima voor de dag kwam en de jeugdige 18-jarige invaller Robin Ogier een verdienstelijk debuut maakte in de hoofdmacht van Groene Ster. Samen met invallers Milan Bos en Zaid Akachar de enige wisselmogelijkheden die hoofdtrainer Maurice Verbunt in de tweede helft benutte.

Groene Ster maakt zich op voor de zomerstop en zal daarna gaan toewerken naar het 11e hoofdklasse-seizoen in de clubhistorie. In de hoofdklasse B voor seizoen 2018-2019 zullen OSS’20, EHC/Heuts en Woezik niet meer van de partij zijn. Daarnaast heeft Jong FC Den Bosch uitgesproken komend seizoen deel te willen uit te maken van de zaterdaghoofdklasse. Aanvulling komt vanuit de kampioenen van de eerste klasseh, de eindresultaten uit de play-offs voor promotie/degradatie en de keuzes die de KNVB zal moeten maken om de competitie te completeren.

Vlissingen – Groene Ster 0-0 (0-0). Scheidsrechter: J.P. Peeters (Voorburg). Rood (2x geel): Tom Hermans (Groene Ster). Geel: Geraldi Geerman, Renzo Roemeratoe (beiden Vlissingen), Jelle Raets, Kevin Werker (beiden Groene Ster).

Bekijk foto’s Vlissingen – Groene Ster (bron: Paul ten Hacken Fotografie)


Hoofdtrainer Maurice Verbunt en de 18-jarige debutant Robin Ogier, al vanaf zijn zesde jaar lid van RKSV Groene Ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *