Selectienieuws: Groene Ster neemt afscheid van Willem-Jan Thijssen en Roel Schirra

Op de tradtitionele afsluitdag nam Groene Ster afscheid van twee dragende spelers uit het vlaggenschip van de vereniging. Zowel doelman Willem-Jan Thijssen als aanvaller Roel Schirra verlaten Groene Ster na een jarenlang trouw dienstverband. Beide heren werden bedankt met mooie woorden en cadeau’s.

Willem-Jan Thijssen speelde afgelopen voetbaljaargang zijn 9e seizoen voor Groene Ster 1. De in 2009 van Fortuna Sittard overgekomen doelman speelde vanaf seizoen 2009-2010 tot en met afgelopen seizoen in totaal 277 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Groene Ster. De 34-jarige Willem-Jan Thijssen keepte zijn eerste competitiewedstrijd voor Groene Ster op 6 september 2009 op bezoek bij EHC en wist in dat openingsduel zijn doel schoon te houden (0-3 zege voor Groene Ster). Ook in het laatste competitieduel sloot de betrouwbare goalie in stijl af door de nul te houden na een 0-0 remise thuis tegen Halsteren op zondag 20 mei jl. De sympathieke Willem-Jan Thijssen is na negen jaar Groene Ster zo nauw aan de club verbonden dat hij lid zal blijven van de vereniging. Zijn kennis en ervaring zal gedeeld worden met de huidge doelmannen van de selectie door regelmatig op trainingen aanwezig te zijn. Groene Ster bedankt Willem-Jan voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging!

Tevens nam Groene Ster afscheid van aanvaller Roel Schirra die tot en met het afgelopen seizoen in totaal 174 officiële wedstrijden in actie kwam voor de groen-witten. De technisch vaardige linkspoot, die in 2008 overkwam van Helmond Sport en zijn jeugd doorliep bij Roda JC en PSV, wist in zijn totale periode (7 seizoenen) bij Groene Ster (seizoen 2008-2009 en daarna van 2012-2013 t/m 2017-2018) 67 treffers op zijn naam te zetten. In de voorbije twee seizoenen toonde de aanvaller zich een belangrijke schakel middels 27 officiële treffers. De trouwe aanhanger van Groene Ster zal niet anders weten dat in de doelpuntenproductie van Roel Schirra een aantal prachtige treffers te noteren vielen. De 31-jarige Roel Schirra verlaat Groene Ster en gaat een nieuwe uitdaging aan in Utrecht waar hij zijn maatschappelijke carrière verder gestalte gaat geven. Groene Ster bedankt Roel voor zijn sportieve staat van dienst voor de club en wenst hem alle goeds en succes in de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *