Selectienieuws: voorstellen overige nieuwkomers bij Groene Ster 1

Nadat eerder al op de website de aanwinsten Thom Vluggen, Cem Unal en Tim van Renselaar werden voorgesteld is het tijd om de overige nieuwkomers in de selectie van Groene Ster 1 aan u voor te stellen.

Jorrit Ritzen (33 jaar) is een ervaren centrale verdediger die de laatste zeven seizoenen bij JVC Cuijk speelde in de derde divisie. Afgelopen seizoen liep de aanvoerder met JVC Cuijk de promotie naar de tweede divisie net mis nadat Jong Almere City in het beslissende tweeluik te sterk bleek. Voor zijn periode in Cuijk speelde de in Echt woonachtige routinier bij EVV, SV Meerssen en in het betaald voetbal bij MVV. De kopsterke voormalige profvoetballer voelt zich nog fit genoeg om op hoog niveau verder te gaan en ziet uit naar zijn debuut bij Groene Ster.


Chefrino Eind (27 jaar) is geen onbekende bij Groene Ster. De aanvaller speelde in het seizoen 2012-2013 ook al bij Groene Ster, dat in dat seizoen ook uitkwam in de hoofdklasse B. Na dat seizoen verkaste de grillige aanvaller naar EVV. Na een verblijf bij JVC Cuijk en UNA keerde Chefrino Eind afgelopen seizoen terug bij EVV. Bij Groene Ster wil de aanvaller zijn toegevoegde waarde voor de ploeg gaan bewijzen, net als in zijn eerdere periode.

Groene Ster-trainer Maurice Verbunt is tevreden over de komst van beide ervaren nieuwkomers: “Beiden hebben aangetoond hoofdklasse-niveau en hoger aan te kunnen, dit is voor ons als Groene Ster enorm belangrijk willen wij stappen zetten om een degelijke hoofdklasser te blijven. Ik ben dan ook blij dat Jorrit en Chefrino komend seizoen uitkomen voor Groene Ster en ben ervan overtuigd dat zij onze selectie nog sterker kunnen maken.”


Naast een aantal gevestigde namen hebben ook een zestal talentvolle jeugdige spelers uit de regio van de Limburgse betaald voetbal organisaties Roda JC en Fortuna Sittard en het Belgische Patro Eisden de overstap gemaakt naar Groene Ster. Voor twee spelers, Mo Kourouma (Fortuna Sittard) en Admil Murtic (Roda JC), is het een terugkeer naar hun oude vereniging. Beide speelden voor hun vertrek in de jeugdopleiding van Groene Ster.

Doelman Levi Hanckmann (18 jaar) maakt de overstap van het Belgische Patro Eisden naar Groene Ster. Voor Patro Eisden, waar Levi afgelopen seizoen debuteerde in de hoofdmacht, maakte de talentvolle keeper uit Urmond deel uit van de jeugdopleiding van Fortuna Sittard.


Mo Kourouma (20 jaar) keert na twee seizoenen Fortuna Sittard terug bij Groene Ster. Afgelopen seizoen sloot de aanvaller aan bij het eerste elftal van Fortuna Sittard. De Nederlands-Guinees voetballer debuteerde op 29 september 2017 in het betaalde voetbal, in de met 0-6 gewonnen uitwedstrijd tegen Telstar. Mo Kourouma kwam in de 87e minuut in het veld voor Djibril Dianessy.


Youri Gommans (18 jaar) komt eveneens over van Fortuna Sittard. De aanvaller speelde in Sittard bij de JO19-1. Youri is woonachtig in Brunssum en heeft na een aantal testtrainingen voor een voortzetting van zijn carrière bij Groene Ster gekozen.


Tristan van Hoogdalem (19 jaar) speelde afgelopen seizoen bij Jong Roda JC en is inzetbaar in de verdediging en op het middenveld. Tristan wil graag aan de slag blijven bij een BVO maar als dat niet lukt, speelt hij komend seizoen bij Groene Ster. Tristan woont in Voerendaal.


Youri Vraets (18 jaar) is een snelle, rechtsbenige buitenspeler die bij Roda JC in de JO19-1 speelde. De in Brunssum woonachtige Youri Vraets wil graag op hoog niveau zich verder ontwikkelen als aanvaller bij Groene Ster.


Admil Murtic (18 jaar) vertrok als speler van Groene Ster JO13-1 (D1) naar de jeugdopleiding van Roda JC. Admil doorliep daarna de gehele jeugd bij Roda JC. De centrale verdediger heeft de ambitie om bij Groene Ster uit te groeien tot een vaste selectiespeler. Admil woont in Heerlen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *