Kaderlid Hubert Leerssen overleden

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van ons kaderlid Hubert Leerssen. Hubert is zondagmorgen 22 juli overleden op 54-jarige leeftijd na een lange periode van strijdbaarheid tegen een slopende ziekte. Een oneerlijk gevecht dat uiteindelijk niet te winnen viel.

Hubert was 47 jaar lid van RKSV Groene Ster. Tijdens en na zijn actieve periode als voetballer was hij actief bij onze vereniging. Eerst als jeugdleider, daarna als bestuurslid en kaderlid.

Ook de periode dat hij niet actief was als kaderlid heeft de vereniging steeds op zijn ondersteuning kunnen rekenen bij financiële en fiscale zaken. Hubert droeg zorg voor de juiste professionele advisering.

De laatste jaren was hij een van de kartrekkers van onze sponsorcommissie, zijn betrokkenheid was tot het laatste moment optimaal. Hij liet geen vergadering voorbij gaan. Hubert wilde nog zoveel betekenen voor onze vereniging, maar de collega’s van de sponsorcommissie zullen helaas zonder zijn deskundige inbreng verder moeten.

Ook was Hubert een trouwe supporter van ons eerste elftal, ook al liet zijn gezondheid het in de laatste periode niet altijd toe om de thuiswedstrijden vanaf de zijlijn of tribune te volgen. Vanuit de bestuurskamer bekeek hij dan de wedstrijden. Bij uitwedstrijden informeerde Hubert steevast na afloop hoe de wedstrijd verlopen was. Ondanks dat hij de uitslag altijd wist, wilde hij geïnformeerd worden over de details.

Veel leden en oud-leden van Groene Ster verliezen een goede vriend. Een vaste groep heeft vrijwel de gehele jeugd en daarna ook nog bij de senioren samen met Hubert in een elftal bij RKSV Groene Ster gespeeld. Deze periode heeft vrienden voor het leven opgeleverd. Ook in de afgelopen moeilijke periode hebben deze vrienden veel voor Hubert betekend, samen hebben zij met hem tot het laatste moment op vaste momenten een kaartje gelegd en uitstapjes gemaakt.

Groene Ster verliest een betrokken verenigingsman, nooit dominant op de voorgrond, maar een man met bijzondere kennis en kwaliteiten. Hubert, bedankt voor jouw steun en inzet voor RKSV Groene Ster. Wij zullen je enorm gaan missen.

Wij wensen zijn echtgenote Cécile, zijn kinderen Larissa, Thimo en Daniek, Valerie, zijn zussen Ruth en Fred, Daniëlle, familie en vrienden veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.

De herdenkingsdienst is aanstaande zaterdag 28 juli om 11.00 uur in Auberge de Rousch, Kloosterkensweg 17,  6419 PJ Heerlen.

Namens Bestuur en Leden RKSV Groene Ster

Jos J.J. Op ’t Eijnde – Voorzitter –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *