Pupil Timothy Witpeerd overleden

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons pupillen-lid Timothy Witpeerd. Timothy is maandagavond 30 juli op 7-jarige leeftijd overleden. Daarmee komt een einde aan zijn strijd tegen de slopende ziekte DIPG. Een strijd die Timothy vol overgave aangegaan is, maar die uiteindelijk niet te winnen viel.

Wij herinneren ons Timothy als een prachtige pupil die volop kon genieten van het voetbalspel en hier helemaal in kon opgaan. Hij genoot van het spel zoals een pupil van het spel hoort te genieten. Een simpel doelpunt tijdens een partijtje op de training kon gevierd worden alsof dit een beslissend doelpunt op een WK was.

Groene Ster en zijn voetbalvrienden verliezen een aanvoerder in de dop. Het gebeurde meermaals, dat Timothy een arm om de schouder van een van zijn teamgenoten legde om deze op te beuren of dat hij persoonlijk iets in het veld voor een gedupeerde teamgenoot rechtzette.

Oneerlijkheid kon Timothy niet verteren. Hij kon prachtig koppig reageren als de spelleider het anders zag dan hijzelf. De mooiste anekdote hierin is, dat Timothy op een dinsdag geen vrije trap kreeg bij een partijspel. Op de donderdag was het regenachtig weer en werd Timothy afgemeld. Later vertelde zijn moeder, dat Timothy rond 18:00 uur naar beneden kwam en vroeg, hoe lang de training bezig was? “Een half uurtje”, antwoordde zijn moeder. Timothy zei toen: “Dan zal Daniël nu wel in de gaten hebben, dat ik echt boos ben”.

Timothy, wij zijn als vereniging enorm trots, dat zo’n prachtventje als jij lid van onze club geworden is. Wij zullen je enorm gaan missen, maar je maakt voor altijd onderdeel uit van de Groene Ster familie.

Wij wensen zijn ouders Roel en Desiree, familie en vrienden veel sterkte en kracht met het dragen van dit grote verlies.

De afscheidsdienst is zaterdag 4 augustus aanstaande om 9.30 uur in Crematorium Heerlen, Imstenraderweg 10, 6422 PM Heerlen, waarna de begrafenis aansluitend zal plaatsvinden op Begraafplaats Heerlerheide, Kampstraat 48, 6413 EE Heerlerheide en daarna een openbaar samenzijn in het Corneliushuis, Groeet Genhei 14, 6413 GN Heerlerheide.

Namens Bestuur en leden RKSV Groene Ster

Daniël Simons
Coördinator JO9-JO8-JO7


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *