Nathan Rutjes naar hoofdklasser Groene Ster

Oud Roda JC-speler Nathan Rutjes geeft bij hoofdklasser RKSV Groene Ster uit Heerlerheide een vervolg aan zijn voetbalcarrière. De 34-jarige cultheld van het Nederlandse profvoetbal gaat het voetballen bij de hoofdmacht van Groene Ster combineren met een functie als jeugdtrainer bij Roda JC onder 17 en werkzaamheden voor de Stichting Midden in de Maatschappij bij de Kerkraadse club. Daarnaast volgt de geboren Rotterdammer de trainerscursus UEFA A bij de KNVB.

‘Mister Positivo’ groeide de afgelopen jaren met zijn karakteristieke kapsel, vrolijke en onbevangen houding uit tot een cultfiguur op de Nederlandse velden. In 2016 werd Rutjes uitgeroepen tot ‘maatschappelijk speler van de eredivisie’, vanwege zijn inzet voor maatschappelijke activiteiten van Roda JC. In 13 seizoenen betaald voetbal kwam de Rotterdammer tot 5 doelpunten in 191 competitieduels. Hij stond bij Sparta, MVV en Roda JC onder contract.

Op een lijn
De 34-jarige middenvelder over zijn keuze voor hoofdklasser Groene Ster. “Samen met Groene Ster-trainer Maurice Verbunt train ik een jeugdteam bij KVC Oranje waar onze beide zoontjes spelen. Wij spreken enorm veel over voetbal en zitten duidelijk op een lijn. Ook zijn voetbalverhaal en mijn rol daarin bij het eerste elftal van Groene Ster spreekt mij enorm aan,” vertelt Nathan Rutjes, die benadrukt dat hij zich nog topfit voelt en er nog niet aan toe is om definitief te stoppen als voetballer. “Ik ben steeds in training gebleven, verheug mij om te starten met de trainingen en het spelen van wedstrijden bij Groene Ster.”

Verlengstuk
Voor Groene Ster-trainer Maurice Verbunt is de komst van Nathan Rutjes meer dan een kwaliteitsinjectie. “Nathan is met zijn voetbalkwaliteiten een fantastische aanwinst voor onze nu al sterke selectie. Daarnaast zal hij met zijn ervaring een belangrijke schakel en verlengstuk voor mij als trainer zijn in het veld.”

Voorbeeld
“Nathan Rutjes is een voorbeeld voor de ruim vierhonderd voetballende jongens en meisjes binnen onze vereniging. Zijn instelling, spelvreugde en uitstraling binnen en buiten het veld moeten zorgen dat onze jeugdleden meer betrokken raken bij het eerste elftal en op zondagmiddag langs de lijn staan en zijn gedrag overnemen,” vertellen Groene Ster-voorzitter Jos Op ’t Eijnde en Roy van Oudenhoven, algemeen directeur van Geelen Vastgoed & Bouw, de hoofdsponsor van Groene Ster. “Wij zijn trots dat Nathan Rutjes gekozen heeft voor Groene Ster. Zijn sociaal-maatschappelijke betrokkenheid sluit prima aan bij het profiel van onze vereniging.”

Nathan Rutjes zal aanstaande donderdag 9 augustus voor het eerst trainen met de selectie van Groene Ster 1. Aanvang 19.30 uur op sportpark Pronsebroek.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *