Groene Ster wint ook tweede oefenduel

Groene Ster boekte afgelopen dinsdagavond de tweede zege in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een 1-1 ruststand werd het Duitse FV Vaalserquartier uiteindelijk met 4-1 verslagen.

Op een warm sportpark Pronsebroek nam Groene Ster al snel in de wedstrijd de leiding nadat centrale verdediger Jorrit Ritzen onhoudbaar raak wist te koppen na een voorzet van Steff de Wit. De Duitse opponent, uitkomend in de Bezirksliga (vergelijkbaar met tweede klasse niveau in Nederland), gaf echter niet op en bleef gedisciplineerd voetballen. Chefrino Eind was in de eerste helft een aantal malen dicht bij een doelpunt, maar die viel uiteindelijk aan de andere kant nadat de Duitsers de gelijkmaker wisten aan te tekenen. Met zes toegepaste wissels ging Groene Ster in de tweede helft op zoek naar de voorsprong. Twintig minuten voor het eindsignaal werd het verzet van de bezoekers gebroken na een sterke en doeltreffende rush van Chefrino Eind (2-1). Vervolgens werd de score verder opgeschroefd tot een eindstand van 4-1 met achtereenvolgens een treffer van Jelle Raets en een benutte strafschop van Mick Hellemons, nadat Cem Unal in het strafschopgebied onderuit werd gelopen.

Groene Ster vervolgt de oefencampagne komende zaterdag op bezoek bij eersteklasser Bekkerveld. Dit betreft het eerste duel in het kader van het Kampioenschap van Heerlen, welke naar voren is geschoven aangezien beide Heerlense verenigingen tevens deze maand uitkomen in de landelijke TOTO KNVB beker.

Aftrap op sportpark A gene Bek is om 18.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *